Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Teatras "Utopia" pristato "Dekalogą"


informacija 7MD

Share |
Lapkričio 14 ir 15 d. 18.30 "Menų spaustuvės" Juodojoje salėje jaunas teatras "Utopia" pristatys savo naują spektaklį "Dekalogas". Pirmuosius spektaklio bandymus trupė suvaidino vasaros pradžioje vykusioje "Naujosios dramos akcijoje".

Režisierius Gintaras Varnas ir aštuoni jauni aktoriai siekia pažvelgti į dekalogo nuostatas XXI amžiaus žmogaus akimis. Spektaklyje jie linkę atsiverti per savo patirtį ir apmąstymus bei kalbėti apie šiuolaikinio žmogaus dvasinę būseną, nerimą, aplinkybes, lemiančias vieną ar kitą moralinį pasirinkimą, tiesos paieškas, šiuo metu dažnai pamirštamą sąžinės sąvoką. Tai ir bandymas išreikšti skirtingų kartų požiūrį į žmogaus ir aplinkybių akistatoje kuriamas situacijas.

Šiais metais sukanka 20 metų nuo Krzysztofo Kieúlowskio TV filmų serijos "Dekalogas" sukūrimo. Dešimt Kieúlowskio filmų, sukurtų pagal dešimt Dievo įsakymų, tapo reikšmingu to meto kultūros ir visuomenės įvykiu ne vien Lenkijoje, bet daugelyje sovietmetį išgyvenusių Rytų ir Vidurio Europos šalių. Praėję dvidešimt metų nėra tik filmo jubiliejus - tai visiškai naujos epochos ir modernios visuomenės formavimosi laikotarpis. Ką jai reiškia Dekalogo tiesos? Kuo jos aktualios šiandienos meninėje kūryboje?

Spektaklio scenografė - Marta Vosyliūtė, kostiumų dailininkė - Jolanta Rimkutė, muziką parinko kompozitorius Giedrius Puskunigis. Vaidina Ainis Storpirštis, Dovydas Stončius, Elzė Gudavičiūtė, Emilija Latėnaitė, Eglė Špokaitė, Marius Repšys, Vidas Bareikis, Vainius Sodeika.

Teatro "Utopia" inf.

„7 meno dienos“ Nr.40 (822), 2008-11-07

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti