Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Lietuvos rusų dramos teatro scenoje debiutuoja studentai


Anonsas


7 MD

Share |
„Pas pažįstamus...“
Lapkričio 25 d. 18 val. Lietuvos rusų dramos teatras kviečia į neeilinę premjerą – spektaklį „Pas pažįstamus...“

A. Čechovo apsakymų motyvais pristato Lietuvos muzikos ir teatro akademijos antro kurso studentai (kurso vadovas – Jonas Vaitkus, režisierė pedagogė – Laima Adomaitienė, spektaklio dailininkė – Laura Luišaitytė, choreografė – Leokadija Dabužinskaitė). Istorija „Pas pažįstamus...“ jungia A. Čechovo apsakymus „Polenka“, „Ponas avinas ir ponia“ ir kitus. Pasak Laimos Adomaitienės, spektaklis gimė iš pirmo kurso etiudų, todėl yra linkęs gyvuoti bei keistis tokiu pat ieškojimo keliu. Režisierė turi darbo su jaunimu stažą – jos vadovaujama Telšių Žemaitės dramos teatro jaunimo studija „Aglija“ pelnė daug tarptautinių prizų. Ir šį kartą dėstytoja kiekvienam iš savo mokinių rado jų išorinius bei vidinius duomenis atitinkančius personažus.

 

Gruodį spektaklio „Pas pažįstamus...“ kūrėjai pakviesti atstovauti Lietuvai tarptautiniame festivalyje „Meistro mokiniai“, kuris jau šeštus metus vyksta Sankt Peterburge, Rusijoje. Renginys pažindina žiūrovus su garsių Rusijos ir užsienio režisierių mokinių darbais. Pagrindinis festivalio tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į šiuolaikinio teatro problemas per jaunųjų kūrėjų bei garsių jų pedagogų darbus. Jo programoje buvo pristatyti tokių meistrų kaip P. Fomenko, M. Zacharovas, G. Kozlovas ir kitų režisierių mokinių spektakliai.

 

Lietuvos rusų dramos teatro inf.

 

„7 meno dienos“ Nr.41 (917), 2010-11-19

Versija spausdinimui

Komentarai

VxFMTzinHwmbDkkPr, 2012-03-16 21:51

Mariau, mano manymu tas žurnalistas yra tieoisg pigus.Tai nebūtinai finansinis vertinimas jis rašo pigiai ir prastai. Tačiau tikslą lyg ir pasiekė. Daugybė komentatorių, net nepasivarginę įjungti savo galvojimo organų, pradėjo baisiai piktintis tokiu jų teisių varžymu. Liudna.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti