Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

„Kine po žvaigždėmis“ – Marilyn Monroe


Anonsas


7 MD

Share |
„Nepritapėliai“
Šiandien (liepos 27 d.) bus parodytas Johno Hustono filmas „Nepritapėliai“ (1961). Jo scenarijų specialiai Monroe parašė garsus amerikiečių dramaturgas Arthuras Milleris, už kurio aktorė ištekėjo 1956-aisiais.

Marilyn Monroe (1926–1962) – viena žymiausių XX a. kino žvaigždžių, sekso ir popkultūros simbolis. Kino karjerą ji pradėjo 1946 m., pasirašiusi pirmąją sutartį su studija „20th Century Fox“. 1960-aisiais gavo „Auksinį gaublį“ už vaidmenį Billy Wilderio filme „Džiaze tik merginos“.

 

Aikštinga, kaprizinga, nelaiminga, bet kartu jautri ir pažeidžiama – tokia Marilyn Monroe yra Simono Curtiso filme „7 dienos ir naktys su Marilyn Monroe“ (2012), kuris „Kine po žvaigždėmis“ buvo parodytas liepos 26 dieną. Pagrindinį vaidmenį sukūrusi Michelle Williams sakė: „Jaučiuosi taip, lyg mudvi būtume dvynės seserys, viena nuo kitos atskirtos vos gimusios. Taip, mudviejų istorijas skiria nemažai dešimtmečių, bet jaučiuosi taip, lyg Marilyn būtų dalelė manęs.“

 

Filmas turėjo atskleisti iki tol neįvertintą Monroe – dramos aktorės talentą. Tai paskutinis užbaigtas Monroe filmas. Ji vaidina Rozlin, kuri iškart po skyrybų sutinka du draugus – Gajų ir Gvidą. Jie abu įsimyli jauną moterį. Išvyka į užmiestį kartu su Rozlin drauge Izabele žada malonų poilsį. Gajus sutinka seną draugą Pirsą ir visi keturi išsirengia į laukinių arklių medžioklę. Tada filmo personažų jausmai pasiekia zenitą. Monroe partneriai šiame filme buvo ryškios JAV kino žvaigždės Clarke’as Gable’as („Vėjo nublokšti“), Montgomery Cliftas ir Ellie Wallachas. Filmas buvo kuriamas ketverius metus ir pasirodęs sulaukė griežtos kritikos. Dabar „Nepritapėliai“ laikomi šedevru.

 

Liepos 28 d. „Kine po žvaigždėmis“ bus parodyta 1959 m. sukurta Billy Wilderio komedija „Džiaze tik merginos“. Filmo veiksmas nukelia į 1929-ųjų Šv. Valentino dieną, kai Čikagoje įvyko gangsterių žudynės. Jų liudininkais tapo du muzikantai – šiuos filmo herojus suvaidino Tony Curtisas ir Jackas Lemmonas. Kad pasislėptų nuo mafijos, muzikantai persirengia moterimis ir įsidarbina moterų džiazo orkestre. Čia sutinka žavingą Daną Kovalčik, arba Širdelę (Marilyn Monroe). Vienintelis Širdelės gyvenimo tikslas – ištekėti už milijonieriaus.

 

Pagal „Pasakos“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.30 (998), 2012-07-27

Versija spausdinimui

Komentarai

l3tNSDU5s0DN, 2016-05-02 10:23

Very valid, pithy, succtnci, and on point. WD.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti