Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Po gastrolių aktoriai kaupia jėgas naujam sezonui


Anonsas


7 MD

Share |
OKT gastrolėse.
Nuotrauka iš OKT archyvo
Iš gastrolių po Sibirą grįžę OKT / Vilniaus miesto teatro aktoriai galės atsipūsti – kelionių maratonas baigiasi ir teatre tuoj prasidės atostogos. Pailsėję rudenį aktoriai vėl stos ant scenos, kur susitiks su Lietuvos publika. Kad susitikimas įvyktų, OKT skelbia naujo sezono spektaklius, į kuriuos jau galima įsigyti bilietus.

Rugsėjo mėnesį į OKT Studiją sugrįš žiūrovų pamėgtas Oskaro Koršunovo spektaklis „Dugne“ pagal M. Gorkio pjesę. „Ūkio banko teatro arenoje“ bus tęsiama OKT šekspyriada: naujausias spektaklis „Miranda“, taip pat „Hamletas“, „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“, „Vasarvidžio nakties sapnas“. Šiemet su publika atsisveikins vienas radikaliausių, daug diskusijų tuo metu (1999 metais) sukėlęs O. Koršunovo spektaklis „Shopping and Fucking“ pagal M. Ravenhillo pjesę.

 

OKT gerbėjų rudenį laukia ir premjera – Artūro Areimos spektaklis pagal W. Shakespeare’o pjesę „Julijus Cezaris“. Ši pjesė, sukurta 1599 m., yra pagrįsta tikrais senovės Romos istorijos įvykiais ir pasakoja apie sąmokslą prieš Romos diktatorių Julijų Cezarį bei jo nužudymą. Tai buvo viena iš pirmųjų Shakespeare’o pjesių, pastatytų „Globe“ teatre Londone, o vėliau sulaukė ypač daug sceninių ir kinematografinių interpretacijų.

 

Lietuvos teatro scenoje ši pjesė iki šiol niekada nebuvo statyta. Spektaklis bus rodomas rugsėjo 14–16 d. OKT Studijoje. Bilietus įsigyti bus galima jau netrukus.

 

OKT inf.

 

 

„7 meno dienos“ Nr.26 (994), 2012-06-29

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti