Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Europos kino studentai vėl traukia į Lietuvą


Kronika


7 MD

Share |
„Vasaros „Media“ studija 2012“
Birželio 17 d. Juodkrantėje keturioliktą kartą prasidėjo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos rengiamas tarptautinis projektas „Vasaros MEDIA studija 2012“. Iki liepos 1 d. bendram darbui jis sutelks studentus iš penkiolikos Europos Sąjungos šalių bei daugiau nei iš trisdešimties aukštųjų mokyklų.

„Vasaros „Media“ studija“ – tai keturiolika dienų trunkantys mokymai Europos aukštųjų mokyklų studentams, skatinantys kūrybiškumą ir kultūrų pažinimą kuriant trumpametražius vaidybinius ir dokumentinius filmus. Dviejų savaičių mokymai prasideda nuo idėjų pristatymo ir gynimo, o baigiasi filmų premjeromis. Studentai kurs scenarijus, filmuos ir montuos trumpus kino pasakojimus. Galiausiai, birželio 30 d., uždarymo vakarą, įvyks sukurtų vienuolikos trumpametražių filmų premjeros ir apdovanojimų ceremonija. Šių metų tema „Muzika ir garsas kine“ skatina visus projekto dalyvius skirti daugiau dėmesio kino kompozitorių darbui.

 

„Džiugu, kad šiemet sulaukėme ne tik studentų dėmesio, projektui paraiškas teikė ir profesionalūs muzikantai bei atlikėjai ne tik iš Lietuvos, bet ir visos Europos. Tai rodo, kad projektas įgyja dar didesnę reikšmę – juo tiki žmonės, kuriems jau, atrodytų, tikrai nebereikia mokytis“, – teigė projekto „Vasaros „Media“ studija“ vadovė Inesa Kurklietytė.

 

Šiemet kartu su studentais Juodkrantėje (projektas vyksta pramogų ir poilsio centre „Ąžuolynas“) dirbs šeši dėstytojai – LMTA profesorius Mindaugas Urbaitis, kino kompozitorius Titas Petrikis, ne pirmus metus su lietuviais bendradarbiaujantis kūrėjas Paco Enlaluna, kino kompozitorius iš Italijos Davidas Mastrapaolo, prieš kelerius metus taip pat dalyvavęs projekte „Vasaros MEDIA studija“, profesorius Stephenas Deutschas, kuriantis muziką filmams, aranžuojantis kūrinius ir dirbantis su profesionaliais atlikėjais visame pasaulyje. Projekte taip pat dalyvaus ir kino kompozitorius, dėstytojas Giovannis Robbiano iš Didžiosios Britanijos, ruošiantis studentams paskaitą apie scenaristo, režisieriaus ir kompozitoriaus bendradarbiavimo svarbą kuriant kiną.

 

„Dėstytojų komanda šiemet ypač stipri – tikiu, kad studentai įgis neįkainojamos patirties ir sugebės į kino kompozitoriaus bei garso režisieriaus profesijas pažvelgti kitomis akimis, atras ir išmoks naujų dalykų. Neabejoju, kad dvi savaites kuriama ir skambėsianti muzika įkvėps ne vien projekto dalyvius, bet ir tuos, kurie užklys į Juodkrantę ilsėtis ir džiaugtis vasaros malonumais“, – sakė Inesa Kurklietytė.

 

Projektą remia Lietuvos Respublikos kultūros rėmimo fondas, Europos programa „MEDIA training“, KODAK, Neringos miesto savivaldybė, Kuršių nerijos nacionalinis parkas, poilsio centras „Ąžuolynas“, „Arclight”, LRT, „zebra.lt“, „Sergita“, „Baltic Medservice“, „Birštono vandenys“, „Kauno kino studija“.

 

Daugiau informacijos apie renginį www.summermediastudio.com.

 

Pagal rengėjų inf.


„7 meno dienos“ Nr.25 (993), 2012-06-22

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti