Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Ciklas „Lek gervė, lek gervelė“


Anonsas


7 MD

Share |
„Miegančių drugelių tvirtovė“
Neseniai Lietuvos kino kūrėjams buvo įteikti „Sidabrinės gervės“ apdovanojimai. „Skalvijos“ kino centras visą birželio mėnesį rodys ciklą „Lek gervė, lek gervelė“, kurį sudarys apdovanoti ir nominuoti filmai. Birželio 1 d. ciklą pradės geriausio dokumentinio pilno metražo filmo apdovanojimą pelnęs Mindaugo Survilos ilgametražis dokumentinis filmas „Stebuklų laukas“.

Į trumpametražių dokumentinių programą sudėti Giedrės Beinoriūtės „Specialistė“, Albinos Griniūtės „Našlaitynas“ ir Miko Žukausko bei Gintarės ValevičiūtėsDievas sukūrė viską, išskyrus kilimą“. Pastarasis ir pelnė apdovanojimą.

 

Trumpametražių vaidybinių filmų programą sudarys  „Dešimt priežasčių“ (rež. Andrius Blaževičius), „Laikinai“ (rež. Jūratė Samulionytė) ir „Paskutinė medaus mėnesio diena“ (rež. Rokas Eltermanas). Jie buvo nominuoti skirtingiems  „Gervės“ apdovanojimams, o „Dešimt priežasčių“ tapo geriausiu trumpo metražo vaidybiniu filmu.

 

Net keturis apdovanojimus – geriausio metų filmo, Janinai Lapinskaitei už geriausią moters vaidmenį, aktorių ansambliui Miglei Polikevičiūtei, Giedrei Giedraitytei, Elzei Gudavičiūtei už geriausią antro plano moters vaidmenį ir Algimantui Puipai už režisūrą – pelnė filmas „Miegančių drugelių tvirtovė“. Jis taip pat bus rodomas „Lek gervė, lek gervelė“ programoje.

 

„Skalvijos“ kino centro inf.

 

 

„7 meno dienos“ Nr.22 (990), 2012-06-01

Versija spausdinimui

Komentarai

xlCCBNOG2b, 2017-03-22 08:23

Good points all around. Truly apeedciatrp.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti