Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Ekskursija po kreivų veidrodžių karalystę


Premjera


7 MD

Share |
„Iliuzijose“ vaidina aktoriai Valentinas Krulikovskis, Aleksandra Metalnikova, Julija Krutko ir Valentinas Novopolskis.
Tai spektaklis, kuriame nėra nei tikrų personažų, nei tikro veiksmo: juos žiūrovai mintyse turės susikurti patys. Neskambės muzika, žvilgsnis neklaidžios tarp dekoracijų, o keturi aktoriai nebus aktoriai. Tokia neįprasta premjera balandžio 20 ir 21 d. žiūrovų laukia Lietuvos rusų dramos teatre. Spektaklis „Iliuzijos“ statomas pagal žinomo šiuolaikinio rusų dramaturgo Ivano Vyrypajevo, garsėjančio netradiciniu požiūriu į dramaturgiją, pjesę. Režisūros ėmėsi teatralams neįprastas asmuo – ugdomojo vadovavimo seminarus vedantis vilnietis psichologas Olegas Kovrikovas.

„Šiame spektaklyje pastangų žiūrovui reikės įdėti daugiau nei aktoriui. Noriu, kad tai būtų gyvas pasakojimas, o jam papildomų priemonių nereikia – juk neįjungi muzikos tam, kad sustiprintum emociją, kai pasakoji kokią nors istoriją savo draugui. Bet kokie pagražinimai čia slopintų istorijos vidinį potencialą. Tai tikrai nėra spektaklis tingiam žiūrovui, kuriam tai galėtų būti gera proga pamiegoti“, – šypsosi režisierius.

 

„Iliuzijos“ – tarsi ekskursija į kreivų veidrodžių karalystę, kuri, pasak kūrėjų, yra dažno iš mūsų kasdienybė. Du aktoriai ir dvi aktorės paprastai pasakos apie paprastų žmonių paprastus gyvenimus. Kūrėjų teigimu, šis iš pažiūros „taikus“ paprastumas slepia pinkles: sakinys po sakinio atskleidžiami niuansai, keičiantys pasakojamos istorijos eigą ir prasmę. Tikrovė ir pramanai, tikėjimas ir abejonės, meilė ir nemeilė –ryškesnės pjesės temos.

 

„Manau, spektaklyje kiekvienas galės atpažinti save. „Iliuzijose“ slypi aktuali šių dienų tema: mes žaidžiame įvairius socialinius žaidimus ne tik darbe, bet ir šeimoje, dažnai pamiršdami tikruosius jausmus artimiems žmonėms. Santykiai tampa tik forma, kurioje nebelieka nieko gyvo. Pjesės tema, kaip ir pats spektaklio formatas, paneigia įprastus stereotipus, koks turi būti teatras, kokia turi būti meilė ir koks turi būti gyvenimas. Tai istorija apie žmones, kurie visą gyvenimą gyveno iliuzijomis. Mano tikslas – kuo mažiau šią istoriją interpretuoti. Mes žinome, kad visi „sergame“ iliuzijomis: ir aš, kaip režisierius, ir aktoriai, ir žiūrovai. Mes galime daug pamokslauti, kas iš tiesų yra gyvenimas, bet tai bus tik dar viena iliuzija. Aš pasitikiu žiūrovu – tikiu, kad jis iš šios istorijos pasisems tai, ko jam reikia“, – sako O. Kovrikovas.

 

Rusų dramaturgas, režisierius ir aktorius I. Vyrypajevas Lietuvos publikai pažįstamas iš festivaliuose „Sirenos“ bei „Naujosios dramos akcija“ rodytų spektaklių „Liepa“ bei „Deguonis“.

 

„Iliuzijose“ vaidina aktoriai Valentinas Krulikovskis, Aleksandra Metalnikova, Julija Krutko ir Valentinas Novopolskis.

 

LRDT inf.


„7 meno dienos“ Nr.16 (984), 2012-04-20

Versija spausdinimui

Komentarai

kClYfXgEanOOljqqei, 2013-06-10 11:10

I didn't know where to find this info then kbaoom it was here.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti