Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Lietuvos kino pramonė ruošiasi prestižinei Europos filmų mugei


Kronika


7 MD

Share |
Lietuvos kino stendas Europos kino mugėje
Tarptautinio Berlyno kino festivalio Europos kino mugėje („European Film Market, EFM”) pristatomas ir lietuvių kinas. Šiemet mugėje Lietuvai atstovaus 26 organizacijos, EFM organizatoriai paskelbė, kad sulauks 6 900 dalyvių iš 90 šalių.

Vasario 9–16 d. duris atvers modernus nacionalinis Lietuvos kino stendas. Kultūros ministras Arūnas Gelūnas, vertindamas Lietuvos kino žingsnius tarptautinėje kino arenoje, sakė: „Visada teigiamai vertinu bendros gamybos kūrinius su kitomis Europos ar pasaulio šalimis, o Europos kino mugė – puiki vieta rasti ir partnerius, ir platintojus. Dalyvavimas ypač reikšmingas šiais metais žinant, jog jau netrukus pradės veikti Lietuvos kino centras bei tikėtinos fiskalinės kino skatinimo priemonės. 2011 m. teko lankytis Berlyno festivalyje ir Lietuvos stende. Džiaugiuosi, kad Lietuvos kinas taip profesionaliai atstovaujamas. Svarbu ir tai, jog Kultūros ministerija ir kino pramonė įgijo tokį profesionalų partnerį kaip „Versli Lietuva“. „MEDIA Desk Lietuva“ biuro vadovas Dominykas Širvinskas teigia, kad Lietuvos kinui, aktyviai žengiančiam į tarptautines rinkas ir siekiančiam pritraukti užsienio kino kūrėjus filmuoti mūsų šalyje, dalyvavimas tokiose mugėse gyvybiškai svarbus.

 

Pasak jo, 2011-ieji Lietuvos kinui buvo lūžio metai: ,,Priimtas LR kino įstatymo pakeitimo įstatymas, įsteigtas Vilniaus kino biuras, pirmą kartą lietuviškas filmas (,,Tadas Blinda. Pradžia“, rež. D. Ulvydas) pasiekė visus lankomumo ir pajamų rekordus. Reikia apie tai papasakoti kolegoms užsienyje ir dar kartą jiems priminti, kad mūsų šalyje yra visos sąlygos profesionalams kurti kiną.“

 

Nacionalinis Lietuvos kino stendas šiemet pasitiks su šūkiu „Viskas įmanoma“. Stendo interjeras ir jo apšvietimas įrengtas itin moderniai, siekiant sudaryti pažangios kino srityje šalies įspūdį. Trijuose dideliuose ekranuose bus pristatomos Lietuvos kino naujienos: šalyje sukurti nauji filmai, įvykę festivaliai ir kt. Taip pat planuojami ir oficialūs renginiai bei daugybė neformalių renginių ir susitikimų.

 

Europos kino mugės direktorė Beki Probst sako, kad mugė kasmet sulaukia vis didesnio dėmesio, auga ir šalių poreikis prisistatyti. Būtent mugėje gimsta nauji dideli kino projektai ir šalių bei kūrėjų bendradarbiavimo modeliai: Pagrindinis tikslas išlieka siekis dalyviams pasiūlyti tokią erdvę ir infrastruktūrą, kad ji atitiktų aukščiausius ir moderniausius kino pristatymo standartus.“

 

Tarptautinis Berlyno kino festivalis yra vienas seniausių ir svarbiausių kino renginių Europoje ir pasaulyje, o jame kasmet vykstanti Europos kino mugė – vienas didžiausių šio pobūdžio renginių. Šalys ir kino kompanijos pristato joje savo filmus ir paslaugas, vyksta specialios filmų peržiūros, rengiami neformalaus pobūdžio susitikimai, priėmimai. Praėjusiais metais Lietuvos stende dalyvavo 27 Lietuvos kino įmonės bei organizacijos (gamybos kompanijos, prodiuseriai, festivalių organizatoriai, filmų platintojai ir kt.).

 

Lietuvos kino stendą finansuoja ir organizuoja Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, VšĮ ,,Versli Lietuva“, „MEDIA Desk Lietuva“ biuras ir Nepriklausomų prodiuserių asociacija.

 

Pagal rengėjų inf.


 

„7 meno dienos“ Nr.6 (974), 2012-02-10

Versija spausdinimui

Komentarai

LPRFbGKC55, 2016-05-02 09:58

This "free sharing" of inimroatfon seems too good to be true. Like communism.

bxkoWPTnjD, 2012-03-15 20:12

Oaf6af6, woot, die Franzosen spinnen doch! Als ob das mit der Refakte4rzeit der Nerven neveirbar we4re. Das is genauso gut, wie sich die Paddels von nem Defi auf den Hintern kleben

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti