Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Patariame aplankyti, pamatyti, išgirsti


7 MD

Share |
„Nihil obstat: Lietuvos fotografija sovietmečiu“ viršelis

Dailė

Mūsų nepriklausomi ir specializuoti šaltiniai patvirtino, kad Radvilų rūmų muziejuje (Vilniaus g. 24) vykstanti paroda „Sankt Peterburgo imperatoriškasis porcelianas“ iš tiesų verta dėmesio: „atsakingai parinkta: yra ir „Mir iskusstva“, ir konstruktyvistų, ir Šemiakinas, ir Olevskaja“. Tai gera proga pamatyti, kaip istorija moka įsispausti į kiekvieną puodelį.

 

Vilniaus grafikos centro galerijoje „Kairė–dešinė“ (Latako g. 3) atsidarė antroji Eglės Vertelkaitės parodos „Mergaitė su kirviu“ dalis. Ekspozicija, kur kirčiais skaičiuojamas laikas ir kvėpavimas, veikia iki vasario 18 d. Galerija dirba antradienį–penktadienį 11–18 val., šeštadienį 11–15 val.

 

Iš knygų atsakingu požiūriu ir rimtu įdirbiu išsiskiria fotografijos istorikės Margaritos Matulytės monografija „Nihil obstat: Lietuvos fotografija sovietmečiu“ (VDA, 2011). Joje metodiškai papasakojama, kad (ir kaip) net pats grožis pralaimi, kai jis brukamas per jėgą.

Teatras

Vasario 4, 5 d. siūlome apsilankyti Rusų dramos teatre ir pažiūrėti Jono Vaitkaus režisuotą spektaklį „Eglutė pas Ivanovus“ pagal A. Vvedenskio pjesę. Šį kartą teatras pasitinka naujuosius metus mesdamas muzikinį tragifarsinį iššūkį ir publikai, ir sau. Spektaklis rodomas su lietuviškais titrais.

Kinas

Ką tik prasidėjusioje Vokiečių kino savaitėje rodomas Andreso Veielio „Kas, jei ne mes“. Tai – dar vienas vokiečių kino bandymas grįžti prie 7-ojo dešimtmečio maištininkų temos. Veielio filmo herojai – Bernwardas Vesperis ir jo žmona Gudrun Ensslin. Jų sudėtingos santuokos istorijos fonas – audringas dešimtmetis, pavertęs Gudrun teroriste ir žudike, o Bernwardą savižudžiu narkomanu, parašiusiu vieną svarbiausių savo kartos knygų. Veielis nori suprasti, kodėl talentingi žmonės pasirenka opoziciją, kovą ar autodestrukciją. Gal atsakymas glūdi filmo pradžioje, kai berniukas bando slėpti katiną, kuris sode sumedžiojo lakštingalą. Berniuko tėvas – garsus nacių poetas. Jis nori, kad sode giedotų lakštingalos, todėl pasiima šautuvą ir įvykdo nuosprendį katinui.


„7 meno dienos“ Nr.5 (973), 2012-02-03

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti