Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

„Kino pavasaris“ rodys amerikiečių nepriklausomuosius


Skelbimas


7 MD

Share |
„Slėptuvė“
Liko pusantro mėnesio iki kovo 15 d. prasidedančio festivalio „Kino pavasaris“. Festivalio repertuare bus gausu įžymių režisierių bei aktorių vardų ir dar negirdėtų, bet kino pasaulį sugebėjusių nustebinti naujokų.

Šiųmetė „Kino pavasario“ naujiena, žadanti tapti tradicija, – skirtingų šalių nepriklausomo kino premjeros. Šį kovą kino gerbėjai galės įsitikinti, kad JAV kuriamas ir kitoks, ne tik holivudinis kinas.Kino pavasario“ žiūrovai šiemet pamatys filmus, jau pelniusius įvairių nepriklausomo kino festivalių, kurių naujausias ką tik baigėsi Sandanse, dėmesį.

 

Idėja nuo šiol kasmet „Kino pavasaryje“ pristatyti skirtingų šalių nepriklausomą kiną idėja gimė vienam iš festivalio organizatorių viešint JAV, kur vyko 150 Amerikos kino festivalių organizatorių suvažiavimas. Bendradarbiaujant su Amerikos ambasada Lietuvoje, „Kino pavasario“ vykdomasis direktorius Algirdas Ramaška turėjo ne tik progų bendrauti su festivalių rengėjais, bet ir susitarti dėl nepriklausomo amerikiečių filmų rodymo Lietuvoje.

 

„Džiaugiamės, kad mūsų šalys sėkmingai bendradarbiauja kultūros srityje ir kad naujos tradicijos užuomazgos gimė būtent JAV. Lietuvos žmonės jau šį pavasarį pamatys tikrai gero amerikietiško kino, kuris jau įvertintas skirtinguose kino festivaliuose visame pasaulyje. Nekantraudami laukiame „Kino pavasario“ ir kviečiame visus į nepriklausomo Amerikos kino premjeras“, – bendradarbiavimo vaisiais džiaugiasi JAV ambasadorė Lietuvoje Anne Elizabeth Derse.

 

„Kino pavasaris“ jau sulaukė sparčiausiai augančio kino festivalio Rytų Europoje vertinimų. Tačiau šis prisistatymas naudingas ir Amerikos festivalių organizatoriams, o JAV užsimezgusios pažintys jau šio „Kino pavasario“ gerbėjams dovanos ne vieną išskirtinį filmą, nustebins puikia aktorių vaidyba ir talentingai atskleistomis įspūdingomis istorijomis“, – sako A. Ramoška ir siūlo nepraleisti amerikietiško kino premjerų.

 

Kino mėgėjų kovą laukia penkios amerikietiškos premjeros: „Antra žemė“ („Another Earth“, rež. Mike Cahill), „Apsimetėliai“ (‚Silver Tongues“, rež. Simon Arthur), „Slėptuvė“ („Take Shelter“, rež. Jeff Nichols), „Marta Marsė Mei Merlina“ („Martha Marcy May Marle“, rež. Sean Durkin) ir „50/50“ (rež. Jonathan Levine).

 

„Kino pavasario“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.5 (973), 2012-02-03

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti