Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Lietuvos kinematografininkų sąjungos laureatai


Kronika


7 MD

Share |
2011 m. gruodžio 16 d. Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje jau tryliktą kartą buvo įteikti Lietuvos kinematografininkų sąjungos apdovanojimai.

Pagrindinis prizas šiemet atiteko Sąjungos narei, kino kritikei Rūtai Oginskaitei už knygą „Nuo pradžios pasaulio“, atskleidžiančią įsimintiną lietuvių poetinės dokumentikos pradininko Roberto Verbos ir jo epochos portretą.

 

Specialiu pažymėjimu buvo apdovanotas  filmo „Raminas“ režisierius Audrius Stonys už kūrybinius ieškojimus ir profesinį meistriškumą. Filmas „Raminas“ pasakoja apie praeityje garsų gruzinų imtynininką Raminą Lomsadzę.

 

Apdovanojimus laureatams įteikė Apdovanojimų komisijos pirmininkas, kino režisierius Kornelijus Matuzevičius. Komisijoje taip pat dalyvavo režisierius Šarūnas Bartas, režisierė Giedrė Beinoriūtė, animacinio kino režisierius Ilja Bereznickas ir kino kritikė Živilė Pipinytė.

 

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus direktorė Regina Lopienė jau tradicija tapusį apdovanojimą – „Pėdą, paliktą Lietuvos kino istorijoje“ – įteikė kino operatoriui Jonui Tomaševičiui. 2009 metais šį muziejaus apdovanojimą gavo kino operatorius Jonas Gricius, 2010 metais – kino režisierius Arūnas Žebriūnas.

 

Lietuvos kinematografininkų sąjungos inf.


„7 meno dienos“ Nr.46 (968), 2011-12-23

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti