Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


Lapkričio 25 – gruodžio 1


7 MD

Share |
„Rizikos riba“

Grūdintas plienas ***

Artimoje ateityje boksas evoliucionavo į aukštų technologijų sportą, o žmonių vietą ringe užėmė 900 kilogramų sveriantys 2,40 metrų ūgio robotai. Buvęs boksininkas Čarlis Kentonas dabar verčiasi robotų perdirbimu. Kartu su sūnumi Maksu jie nusprendžia sukonstruoti ir parengti čempioną. Pasirodo, Čarlis ir Maksas turi šansų susigrąžinti šlovę... Shawno Levy filme pagrindinius vaidmenis sukūrė Hugh Jackmanas, Dakota Goyo, Evangeline Lilly (JAV, 2011). (Vilnius, Klaipėda)

 

Įkalinti laike ***

Sveiki atvykę į pasaulį, kuriame pinigų vietą užėmė laikas. Genetiškai modifikuoti žmonės nebesensta sulaukę dvidešimt penkerių. Bet nuo šio amžiaus jiems reikia „užsidirbti“ laiko likusiam gyvenimui. Turtingi, jauni ir gražūs, jie dešimtmečiais taupo laiką, vagia jį ir kitaip bando pratęsti savo amžinybę. Pagrindinius vaidmenis Andrew Niccolo filme sukūrė jauni ir gražūs Amanda Seyfried, Justinas Timberlake’as, Cillianas Murphy (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Oda, kurioje gyvenu ****
Naujausi ispanų režisieriaus Pedro Almodóvaro filmo herojus - Antonio Banderaso bravūriškai suvaidintas plastinės chirurgijos specialistas Robertas - įgyvendina tobulą keršto planą. Jo dukterį išprievartavusį Vincentę Robertas paverčia moterimi. Vera (Elena Anaya) tobula ir kaip du vandens lašai primena mirusią Roberto žmoną. Tačiau įkalintas Veros odoje Vincentė nori pabėgti... Almodóvaras sujungia ne tik Frankenšteino ir Pigmaliono, bet gerai iš ankstesnių režisieriaus filmų atpažįstamus lytinės tapatybės, moteriškumo, prarastų vaikų ir šeimyninių paslapčių motyvus, tik iš viso to Almodóvaras kuria ne jam įprastą melodramos pastišą, o trilerį. Išorinių trilerio elementų filme ne tiek jau mažai, nors įtampos augimą Almodóvaras greičiau pateikia ironiška. Tačiau labiausiai filmas stebina „galanteriškumu" - čia viskas gražu lyg iš spalvoto žurnalo: interjerai, Jeano-Paulio Gaultier kostiumai, menkiausios detalės (Ispanija, 2011). (Vilnius, Kaunas)

 

Rizikos riba ***

Netikėtai po „Snoro“ privatizacijos aktualiu pas mus tapęs JC Chandoro filmas pasakoja apie 24 vieno Volstryto investicijų banko darbuotojų gyvenimo valandas finansų krizės išvakarėse. Filmas bus naudingas ekonomikos studentams ir panikuojantiems piliečiams: galima išsamiai susipažinti su bankų operacijų užkulisiais ir šiuolaikinės bankininkystės pagrindais. Šiame geriausias sovietinių gamybinių filmų tradicijas pratęsiančiame kūrinyje vaidina daug gerų aktorių ir kino žvaigždžių: Kevinas Spacey, Paulas Bettany, Jeremy Ironsas, Zachary Quinto, Pennas Badgley, Simonas Bakeris, Mary McDonell ir Demi Moore. Galima numanyti, kad filmuodamiesi jie atliko savo pilietinę pareigą. (JAV, 2011). (Kaunas)

 

Viena diena ***

Ema (Anne Hathaway) ir Deksteris (Jim Sturgess) kartu praleido naktį po studijų baigimo ir nusprendė likti draugais. Jis – drąsus ir nenuspėjamas, ji – kupina kompleksų. Dvidešimt metų jie susitikinėja, skiriasi, nekenčia ir ilgisi vienas kito. Ar jie pagaliau supras, kad gali būti laimingi kartu? Šią romantinę komediją sukūrė danė Lone Scherfig, tėvynėje išgarsėjusi subtiliais filmais „Italų kalba pradedantiesiems“ ir „Vilburas nori mirti“ (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas)


 

 

„7 meno dienos“ Nr.42 (964), 2011-11-25

Versija spausdinimui

Komentarai

dvaEioBmNYAbSLTDC, 2012-01-11 08:14

God help me, I put aside a whole afetroonn to figure this out.

ByNJHhsivkzrwJ, 2012-01-08 21:42

Super jazezd about getting that know-how.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti