Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

„Scanorama“ kviečia į koprodukcijos forumą


kelbimas


7 MD

Share |
Nik Powell
„Baltijos jūros regiono – Japonijos koprodukcijos forumas“ – tai trijų dienų renginys jauniesiems kino profesionalams. Renginys, kuriuo siekiama atskleisti Baltijos jūros šalių ir Japonijos partnerystės bei bendros kino gamybos galimybes, vyks Europos šalių kino forumo „Scanorama“ metu, lapkričio 11–13 d., viešbučio „Radisson Blue Astorija“ konferencijų salėje.

„Baltijos jūros regiono – Japonijos koprodukcijos forumą“ veda garsus D. Britanijos prodiuseris ir lektorius, įvairių apdovanojimų („Oskaro“, „Auksinės palmės šakelės“) savininkas Nikas Powellas. 2009-aisiais jis viešėjo Europos šalių kino forume „Scanorama“ ir vadovavo meistriškumo dirbtuvėms „Jaunoji kino karta“.

 

Šiųmečiame forume paskaitas skaitys ir projektus vertins kino kūrėjai iš Japonijos: Hiroomi Fukuzawa – prodiuseris, Berlyno laisvojo universiteto profesorius ir vienas iš Berlinalės Jaunojo kino forumo programos sudarytojų; viena iš legendinės kino studijos NDF įkūrėjų Michiyo Yoshizaki bei Takahiro Hamano – Nacionalinės Japonijos televizijos naujienų programų direktorius ir dokumentinių filmų prodiuseris. Svečiai iš Europos: Berlyno „Deutsche Film und Fernsehakademie“ dėstytoja, prodiuserė, viena iš „Selavy Filmproduktion“ bendrasavininkių Dagmar Jacobsen; pasaulyje pripažintas dokumentinio kino režisierius, daugelio kino apdovanojimų nominantas ir laureatas („Oskaro“, Europos kino akademijos, Krokuvos kino festivalio, Sidnėjaus kino festivalio ir kt.) Marcelis Lozinskis. Lietuvai atstovaus prodiuserė, kino kompanijos „Era Film“ įkūrėja, Lietuvos Nepriklausomų prodiuserių asociacijos pirmininkė Rasa Miškinytė.

 

Lektoriai ne tik skaitys paskaitas ir ves seminarus, bet ir dalyvaus diskusijose, dalinsis patirtimi su jaunaisiais kino talentais. Svarbus forumo akcentas – atrinktų projektų pristatymas ir svarstymas (pitching). Jauni kino talentai – dešimt iš Europos (po du iš Suomijos, Latvijos, Lietuvos, Lenkijos ir Vokietijos) ir tiek pat iš Japonijos – pristatys patyrusiems Europos ir Japonijos kino profesionalams savo projektus.

 

Forumą lydės speciali jam skirta kino programa: lapkričio 10–13 d. bus parodyti ryškiausi Baltijos jūros regiono filmai bei įdomiausi darbai iš Japonijos. Žiūrovai ir kino profesionalai taip pat pamatys bene įdomiausią Europos ir Japonijos bendros gamybos pavyzdį –  „Oskaru“ ir BAFTA“ apdovanotą juostą „Žiaurus žaidimas“ („The Crying Game“, rež. Neil Jordan). Šį filmą prodiusavo forumo svečiai Nikas Powellas ir Michyo Yoshizaki.

 

Norintys dalyvauti kviečiami registruotis iš anksto. Registracija prasidėjo rugsėjo 15 dieną.

 

Renginio iniciatorius – Vilniaus miesto savivaldybė, organizatorius – Europos šalių kino forumas „Scanorama“. Projektą iš dalies finansuoja Europos Sąjunga (Europos regioninės plėtros fondas).

 

Rengėjų inf.


„7 meno dienos“ Nr.36 (958), 2011-10-14

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti