Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Nauji kino kursai „Skalvijos“ kino centre


Skelbimas


7 MD

Share |
Užsiėmimas „Skalvijos kino akademijoje”
Įsibėgėjant mokslo metams „Skalvijos“ kino centras tradiciškai pakviečia mokytis kino net tik moksleivius, bet ir suaugusius.

Didžiausia sezono naujiena – trylikos paskaitų ciklas „Kas yra kinas? Praktinė kino estetika“. Kartu su kino teoretiku Luku Brašiškiu – Niujorko universiteto „The New School“ kino ir medijų studijų magistrantu – kurso dalyviai bus skatinami ieškoti atsakymų į klausimą „Kas yra kinas?“ ne tik per pažintį su kino teorinės minties srovėmis, bet ir prisiliesdami prie kino materijos. Klausant paskaitų, diskutuojant bei patiems filmuojant ir montuojant judančius vaizdus bus susipažįstama su pagrindiniais kino estetikos elementais. „Labiausiai norėčiau, kad po mano paskaitų žmonės gebėtų suprasti kino audinį ir suvoktų filmų prasmę, dažnai užslėptą tarp eilučių. Tikiuosi, kad per gyvas diskusijas susipažinsime su kino teorija ir spėsime ją pritaikyti praktiškai. Užduotys bus skirtos pajusti, kaip formuojasi kino poetika, kaip iš paprastų detalių ir kasdienybės akimirkų gimsta kinas, tyrinėjantis žmones ir aplinką, kurioje jie gyvena“, – sako kino teoretikas Lukas Brašiškis.

Lygiagrečiai rengiami ir kasmet didžiausio populiarumo sulaukiantys kino kursai – praktiniai kino režisūros užsiėmimai su kino režisiere Lina Lužyte ir trumpas kino teorijos ir analizės paskaitų ciklas „Kaip žiūrėti kiną?“ su kino kritike Rasa Paukštyte. „Kino teorijos ir analizės paskaitų ciklas man buvo tarsi pasibuvimas su kinu. O didžiausia šių trumpų susitikimų vertė – tai nepaprastas malonumas, patirtas pradedant suprasti kino kalbą. Kalbant apie paskaitų turinį, jį palyginčiau su savotišku informacijos karkasu, padėsiančiu nuo šiol sistemingai kaupti žinias ir po truputį užpildyti karkaso tuštumas“, – teigia kino kritikės Rasos Paukštytės paskaitas „Skalvijoje“ lankiusi Viktorija Čieminytė. „Smagu, kad kasmet turime laukiančiųjų sąrašą – žmonės kino kursais aktyviau pradeda domėtis jau vasaros pabaigoje, tad ir šiemet sudarėme tris skirtingas programas ir kviečiame visus norinčius mokytis kino“, – sako „Skalvijos“ kino centro edukacinių programų koordinatorė Goda Sosnovskienė.

Visi norintys dalyvauti šio sezono kino kursuose ir paskaitose kviečiami registruotis iki rugsėjo 17 d. el. paštu [email protected]

(Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo „spam'o”, jums dera įjungti „Java” skriptą, kad galėtumėte atsiųsti mums elektroninę žinutę)

Paskaitos ir kino kursai prasideda rugsėjo 20 d.

„Skalvijos“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.32 (954), 2011-09-16

Versija spausdinimui

Komentarai

k1GgGIS5, 2017-03-22 08:44

That in'htigss perfect for what I need. Thanks!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti