Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Patariame aplankyti ir pamatyti


7MD rekomenduoja

Share |
Laisvydė Šalčiūtė. Serija „Giesmių giesmė“. 2010 m. Giedriaus Jucevičiaus nuotrauka

Teoriškai vasarą parodų ir meno įvykių srautas turėtų sulėtėti, tačiau ši vasara yra kitokia. Kai pagrindiniai, visus metus plušėję, organizatoriai atsitraukia, išnyra netikėtų ir labai įdomių dalykų. Pavyzdžiui, Šiuolaikinio meno centre iki rugpjūčio 28 d. veikia grafikos menui skirta paroda „Grafikos kontekstai: deklaracija“. Galbūt kuratorių darbą galima kritikuoti pirmiausia dėl neadekvačių uždavinių (kalbėti apie grafiką vengiant grafikos), tačiau paroda rodo, kad šiuolaikinio meno dalis išaugusi iš grafikos turi ką pasakyti ir nestokoja vertų išskirtinio dėmesio asmenybių. ŠMC (Vokiečių g. 2, Vilnius) dirba antradienį–sekmadienį 12–20 val.


Reikėtų nepraleisti tapytojo Algimanto Kuro piešinių parodos „Piešimas tamsoje“ Vilniaus grafikos meno centro galerijoje „Kairė – dešinė“ (Latako g. 3, Vilnius). Ne tik todėl, kad piešinys su dideliu pagreičiu atgauna prestižą, o todėl, kad jo darbai piešti su dideliu malonumu. Kurui piešti, kaip kvėpuoti. Paroda veikia iki rugpjūčio 6 d. Galerija dirba antradienį–penktadienį 11–18 val., šeštadienį 11–15 val.

Dar vienas tyliai, nuosekliai ir kokybiškai dirbantis menininkas – Vladas Urbanavičiaus liepos 22 d. (penktadienį) 17 val. pristato naują milžinišką skulptūrą „Špūlė“ Liepiškių technologijų parke (Liepiškių kaimas, Vilniaus rajonas).

O štai galerija „Vartai“ toliau bando pasakoti apie užsienio augančias žvaigždes. Šį kartą „Artscape: Prancūzija“ pristatomi Pierre‘as Labatas ir Tomas Martišauskis. Paroda veikia iki rugpjūčio 26 d. Galerija „Vartai” (Vilniaus g. 39) dirba antradienį–penktadienį 12−18 val., šeštadienį 12−16 val.



 

 

„7 meno dienos“ Nr.29 (951), 2011-07-22

Foto galerija
Versija spausdinimui

Komentarai

bPfoSOreCKXdaALM, 2012-03-16 14:08

ačiū už komentarus, Aidai :) dėl viso saritpsnio RSS, tai taip buvo anksčiau, tačiau pradėjome gauti laiškus su prašymais, jog RSS būtų pilnas straipsnis, argumentuojant tuo, jog RSS tam ir skirtas, kad neeitum į svetainę :) tad galiausiai lankomumo statistikos dalį paaukojome, kad patenkintume rašančiųjų laiškus prenumeratorių norą.dėl visų kitų trūkumų, manau, jie išsispręs, kai atsiras pamažu ruošiamas naujasis meno duobės veidas su visais techniniais patobulinimais, aišku, turėti tave prie šių techninių patobulinimų būtų labai smagu, tad jei tik norėsi kada padėti kažką pakeisti ar patarti, tai visada laukiame :)

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti