Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Naktis prieš dieną – „Lėlėj”


Marinos Cvetajevos ir Anos Achmatovos kūryba menų sintezėje


7 MD

Share |
Įvairių sričių kultūros kūrėjų asociacija „Agnus OK“ pristato projektą „Noč do dnia“ („Naktis prieš dieną“) ir birželio 22 d. 18.20 val. kviečia žiūrovus į „Lėlės“ teatrą drauge išgyventi valandą nakties; bus dainų, vyno, šokių ir mažų išpažinčių.

Projektas „Noč do dnia“ (“Naktis prieš dieną“) buvo inspiruotas dviejų žymiausių Rusijos poečių – Marinos Cvetajevos ir Anos Achmatovos kūrybos. Šis projektas sukurtas trijų menininkių – režisierės Erikos Stankevičiūtės, choreografės bei šokėjos Jekaterinos Deineko ir kompozitorės Anos Babuškinos – biografijų motyvais. Pirmą kartą Lietuvoje nuo teatro scenos/erdvės menininkės pasakoja realias savo išgyvenimų akimirkas, kartu atskleisdamos savitą žvilgsnį į kūrybą, meną bei asmeninius potyrius.

 

„Tai projektas, kuris kūrybos procese nebuvo spraudžiamas į nusistovėjusius rėmus. Jis brendo pamažu, ilgai ieškant lakoniško ir tikslaus žodžio, muzikinio garso, pildant turinį savomis mintimis, tikslinant formą, kurią galėtume užpildyti tuo turiniu“, – teigia viena projekto kūrėjų choreografė J. Deineko. Ją papildo E. Stankevičiūtė, teigdama, kad „M.Cvetajevos ir A. Achmatovos poezija – tai didelė dalis, kuri atspindi mūsų jausmus ir apmąstymus“. Žiūrovai kviečiami kartu išgyventi valandą nakties, kuri gali būti bet kurio žmogaus gyvenime.

 

Projekto kūrėjos scenoje nėra naujokės. Teatro režisierė E. Stankevičiūtė yra sukūrusi ne vieną spektaklį vaikams ir suaugusiesiems Vilniaus ir Kauno teatruose. Choreografė, šokėja, studijos „Kinesfera“ meno vadovė J. Deineko kuria choreografinius darbus Lietuvos bei užsienio scenoje. Kompozitorė, grupės „Liberte“ vadovė ir atlikėja A. Babuškina kuria lietuvių liaudies dainų interpretacijas, muziką choreografiniams, teatro spektakliams bei kino filmams.

 

Žiūrovai turės galimybę projektą išvysti dviem – rusų ir lietuvių – kalbomis.

 

„Kinesferos“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.24 (946), 2011-06-17

Versija spausdinimui

Komentarai

wfLpkelTYHwM, 2012-02-17 03:50

Enlightening the world, one helfupl article at a time.

erika, 2011-06-20 13:05

18. 00 val vaidiname rusų kalba, 20.00 val. vaidiname lietuvių kalba. LAuksime :)

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti