Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Oskaro Koršunovo teatro vasara


Kronika


7 MD

Share |
OKT spektaklis „Dugne“ D. Matvejevo nuotr.
Gegužės viduryje paskutinį spektaklį Vilniuje suvaidinę OKT/Vilniaus miesto teatro aktoriai kraunasi lagaminus ir išvyksta ilgų gastrolių po pasaulį. Jau šį sekmadienį „Įstabiosios ir graudžiosios Romeo ir Džuljetos istorijos“ trupė iškeliauja į Lipecką Rusijoje, dar du spektaklius jie vaidins Tambove ir Riazanėje.

Tik grįžę iš festivalio Rusijoje ir trumpam atsipūtę aktoriai vyks į Estiją. Taline, kuris šiemet yra Europos kultūros sostinė, Lietuvos žiūrovų mėgstamas Oskaro Koršunovo spektaklis „Dugne“ pirmą kartą bus parodytas užsienio publikai. Prie ilgo stalo aktoriai šįkart susės neįprastoje erdvėje – iš šieno pastatytoje scenoje. „Šieno teatro“ šeimininkai – estų trupė NO99, praėjusiais metais festivalyje „Sirenos“ Vilniuje parodžiusi spektaklį „Kaip paaiškinti paveikslus negyvam triušiui“.

 

Pats režisierius į gastroles trupės kol kas nelydės ir liks Vilniuje, kur intensyviai repetuoja naują savo spektaklį „Miranda“ pagal W.Shakespeare'o pjesę „Audra“ – premjera numatyta Barselonoje liepos mėnesį. Per vasarą „Miranda“ bus parodyta festivaliuose Vengrijoje ir Lenkijoje, o Lietuvos žiūrovai naujausią O.Koršunovo spektaklį išvys rugsėjį.

 

Šie metai OKT ypač darbingi, ir kelionių aktoriams tikrai netrūks. Spektaklio „Dugne“ dar laukia suomiai, latviai, rusai ir slovakai. Kiti spektakliai keliaus į Italiją, Prancūziją, Ispaniją, Vokietiją, Šiaurės Airiją, Makedoniją ir Rumuniją.

 

OKT/Vilniaus miesto teatro inf.

„7 meno dienos“ Nr.23 (945), 2011-06-10

Versija spausdinimui

Komentarai

tpwDhswJvbOtHca, 2011-12-01 06:29

Hey, that's porweful. Thanks for the news.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti