Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
MUZIKA

„Druskininkų vasara su M.K. Čiurlioniu“


Anonsas


7 MD

Share |
Gegužės 27–rugsėjo 22 dienomis Lietuvos muzikų rėmimo fondas kartu su Druskininkų savivaldybe rengia devintąjį menų festivalį „Druskininkų vasara su M.K. Čiurlioniu“. Renginys vėl sukvies druskininkiečius, Lietuvos ir užsienio svečius klausytis M.K. Čiurlionio muzikos, analizuoti jo kūrybos ir priartėti prie čiurlioniškojo pasaulio.

Šiemet minimos M.K. Čiurlionio 100-osios mirties metinės, UNESCO šia proga 2011-uosius paskelbė M.K. Čiurlionio metais.

 

Festivalio renginiuose tradiciškai ras atgarsį žymiausi pasaulio kultūros ir meninio gyvenimo įvykiai, datos, tarp jų: poeto, Nobelio premijos laureato, Lietuvos garbės piliečio Czeslawo Miloszo 100-ųjų, druskininkiečio skulptoriaus Jacques‘o Lipchitz‘o 120-ųjų, kompozitoriaus Franzo Liszto 200-ųjų gimimo metinių paminėjimai.

 

Per tris mėnesius Druskininkų muziejų, sanatorijų, SPA centrų salėse, estradose, Druskininkų, Liškiavos, Senosios Varėnos bažnyčiose bus surengta daugiau kaip 50 renginių, kuriuose dalyvaus per 200 atlikėjų iš Lietuvos ir užsienio: simfoniniai ir pučiamųjų orkestrai, chorai, styginių kvartetai, solistai, aktoriai.

 

Liepos–rugpjūčio mėnesiais kiekvieno sekmadienio vakarą Druskininkų bažnyčioje skambės M.K. Čiurlionio ir jo amžininkų muzika, čia numatoma 11 ciklo „Čiurlioniškąją stygą palietus“ susikaupimo ir dvasinės atgaivos valandų. Vargonuos per 10 žinomų Lietuvos vargonininkų, dalyvaus atlikėjai iš Ispanijos, Danijos, Didžiosios Britanijos. Sakralinės muzikos valandos vyks Senosios Varėnos ir Liškiavos bažnyčiose.

 

M.K. Čiurlionio memorialiniame muziejuje fortepijoninės muzikos koncertus surengs žymūs Lietuvos ir užsienio pianistai. Muziejuje tradiciškai vyks festivalio ir M.K. Čiurlionio studijų savaitės ir M.K.  Čiurlionio gimtadienio paminėjimo šventės.

 

Kamerinės muzikos gerbėjams, kaip ir kasmet, svetingai duris atvers Druskininkų miesto muziejus. Čia bus surengti koncertai, autoriniai kūrybos, literatūriniai-muzikiniai vakarai.

 

Ryškus ir svarbus festivalio akcentas – M.K.  Čiurlionio studijų savaitė ir jos metu rengiama tarptautinė konferencija „M.K.  Čiurlionis ir pasaulis“. Klausytojams bus suteikta unikali galimybė susipažinti su naujausiais M.K. Čiurlionio kūrybos tyrėjų, atlikėjų, dailininkų iš Lietuvos, Japonijos, Ispanijos, JAV, Prancūzijos ir kitų šalių darbais.

 

Į Studijų savaitę įsilies Smuiko muzikos šventė ir festivalio edukacinė programa – šešioliktoji smuikininkų meistriškumo mokykla.

 

LMRF inf.


 

„7 meno dienos“ Nr.20 (942), 2011-05-20

Versija spausdinimui

Komentarai

dAHktOcFIerxlBTC, 2012-03-16 10:08

Gatavai sunykęs dėl naujovių trūkumoRugsėjis 29, 2010 11:33</a>Svarbiausia ienyvgme nejausti diskomforto. Kas mane kankino pastarąjį mėnesį, kas nedavė ramybės ėmė mažėti svoris, byrėti dantys, slinkti plaukai, luptis nagai ir ragai, o anądien per vieną pamoką net pamiegoti negalėjau? Tik šiandien nušvito: nėra inovacijų! Štai kur ministerija (t.y.šuo) pakasta. Pagrindinė bėda nebeturiu ką veikti, nes po lengvo poilsio pamokų metų esu priverstas dar labiau poilsiauti namuose. Ačiū dievui: toliau tobulinsiu (kaip pats nesusipratau?) bendrąsias programas (persiprašau, vansi tobulas gausiu, tik pritaikysiu savo protui, vaikai palauks), perrašinėsiu seniai parašytus popierius. Savo kolegai organizavau ciklą seminarų Kaip įmantriau parašyti tą patį, tik su mokslingumo atspalviu . Vienž užpuolė mane darbingumo priepuolis, dabar kankinsiuos belaukdamas paskutinių naujienų iš šios dienos pasisėdėjimo ŠMministerijoje dėl atnaujintųjų programų atnaujinimo ir tobulinimo gairių įpūtimo perspektyvų mokytojų sąmonėje ir pasąmonėje bei to įpūtimo rezultatų patikros būdų ir metodų nustatymo idant būtų tiksliau apibrėžta kiekvieno mokytojo KOMPETENCIJA ugdant patriotiškus ir visa siela atsidavusius tėvynei vaikučius bei jų norą tapti kūrybingais, kritiškais valdžios, mokytojų ir tėvų bei kitų suaugėlių atžvilgiu. Amen (net nustebau kaip protingai parašiau).

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti