Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Jono Vaitkaus „Žuvėdra“ iš Sankt Peterburgo


Anonsas


7 MD

Share |
Juozas Budraitis ir Regimantas Adomaitis spektaklyje „Žuvėdra”
Teatro festivalis „Baltijskij dom“ balandžio 29 d. kviečia žiūrovus į Lietuvos nacionalinį dramos teatrą, kur bus rodomas Jono Vaitkaus režisuotas spektaklis „Žuvėdra“ pagal Antono Čechovo pjesę.

2010-ieji buvo jubiliejiniai Čechovo metai, 150-osios jo gimimo metinės. Ši data skatina ne tik dar kartą peržvelgti garsaus rusų rašytojo ir dramaturgo paveldą, bet ir pabandyti iš naujo jį apmąstyti. Ką reiškia Čechovas ir jo personažai šiandien, ar pakito bendražmogiškos problemos, kurias taip taikliai ir tiksliai vaizdavo rašytojas.


„Žuvėdroje“ glaudžiai susipina gyvenimo proza ir poezija, herojų likimai ir teatro meno magija. Visa alsuoja ypatinga Čechovo pjesių dvasia.


J. Vaitkų ir „Baltijskij dom“ sieja sėkmingas kūrybinis bendradarbiavimas. Šio teatro scenoje režisierius pastatė spektaklį „Meistras ir Margarita“ pagal Michailo Bulgakovo romaną ir „Juodąjį strazdą“ pagal Davidą Harrowerį.


„Žuvėdrą“ režisierius stato ne pirmą kartą. Prieš dešimtmetį ji išvydo dienos šviesą Kauno dramos teatre. Prie šio spektaklio kūrimo prisidėjo kompozitorius Giedrius Puskunigis, dirbęs Maskvoje statytame spektaklyje „Dėdė Vania“, bei dailininkas Jonas Arčikauskas, „Baltijskij dom“ spektaklyje „Meistras ir Margarita“ sukūręs įspūdingą niūrų, o kartu gražų pasaulį.


Užbaigdamas Čechovo metus nauja „Žuvėdros“ interpretacija teatro festivalis „Baltijskij dom“ siekia pademonstruoti, kad Čechovas išlieka toks pat aktualus kaip ir prieš šimtą metų.


Spektaklyje vaidina žinomi Lietuvos ir Rusijos aktoriai: Natalija Indeikina, Anton Bagrov, Vitalij Grigorjev, Juozas Budraitis, Darija Michailova, Roman Gromadskij, Regina Leleikytė, Viktorija Žilina, Vladas Bagdonas, Leonid Alimov, Regimantas Adomaitis, Аndrej Tenetko, Аleksandr Muravickij, Dmitrij Ladygin, Аleksandra Kuznecova, Anton Bagrov, Vitalij Grigorjev.


Premjera įvyko 2011 m. sausio 21 d.

LNDT inf.



„7 meno dienos“ Nr.15 (937), 2011-04-15

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti