Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Patariame aplankyti, pamatyti, išgirsti


7MD rekomenduoja

Share |
Žilvinas Kempinas. Instaliacijos „Kolonos“ fragmentas. 2006 m.

Dailė

Galerija „Vartai“ ir toliau stengiasi sietis su jau kitų išpopuliarintais garsiais vardais, visai kaip ir „Vilniaus vartai“. Savo 20-ties metų jubiliejų „Vartai“ žymi Niujorke gyvenančio ir kuriančio Žilvino Kempino paroda (5 instaliacijos). Menininkas kuria fiziškai ir intelektualiai paveikius kūrinius. Jis atstovavo Lietuvai praėjusioje Venecijos bienalėje. Kempino per daug pristatinėti ir nereikia, tiesiog verta pamatyti. Galerija „Vartai“ (Vilniaus g. 39, Vilnius) dirba antradienį–penktadienį 12–18 val., šeštadienį 12–16 val. Paroda veikia iki balandžio 2 d.

Teatras

Kovo 5 d. „Menų spaustuvėje“ rodomas Vyčio Jankausko šokio spektaklis „Budėjimai“. Vienu įdomiausių Lietuvos šiuolaikinio šokio kūrėju laikomas choreografas Vytis Jankauskas šiame spektaklyje nagrinėja žmogaus vidinio būdravimo temą, ypač daug dėmesio skirdamas judesio formai. „Budėjimai“ pelnė „Auksinį scenos kryžių“ už geriausią 2008 m. choreografiją. Idėja, choreografija – Vyčio Jankausko. Šoka Vytis Jankauskas, Giedrė Subotinaitė, Rūta Butkutė, Giedrė Ubartaitė

Kinas

Tarptautinio moterų kino festivalio filmus „Pasakoje“ ir „Skalvijoje“ – senesnius ir premjerinius, labiau ir mažiau pavykusius, bet siekiančius perteikti moterų pasaulio suvokimo ypatumus, kurie ne visada atsiveria net genialiausiai vyro akiai.



„7 meno dienos“ Nr.9 (931), 2011-03-04

Versija spausdinimui

Komentarai

cSPtsJwBkBEgAAXTufp, 2011-10-23 06:07

This could not possibly have been more heplufl!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti