Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


Vasario 25-kovo 3


7 MD

Share |
J. ir E. Coenai filmuojant „Tikrą išbandymą“

Biutiful ****

Tai filmas apie mylintį tėvą, kenčiantį meilužį, užsidariusį savyje vyrą ir sūnų, nelegalų verslininką, vienišą vyriškį, gyvenantį ne pačioje gražiausioje Barselonos dalyje ir korumpuotoje visuomenėje. Už Uksbalio, skausmingai suvokiančio savo laisvo kritimo būseną, vaidmenį Javieras Bardemas pernai buvo apdovanotas Kanų kino festivalio prizu geriausiam aktoriui, o Alejandro Gonzãlezo I¹ãrritu („Babelis“) filmas nominuotas „Auksiniam gaubliui“ ir „Oskarui“. Personažo vidinę dramą paryškina ir konfliktas su geriausiu vaikystės draugu, kuris tapo policininku. Uksbalis suvokia, kad turi ginti tai, kas jam yra brangiausia... Taip pat vaidina Blanca Portillo, Ruben Ochandiano, Martina Garcia (Ispanija, Meksika, 2010). (Vilnius, Kaunas)

 

Juodosios raganos metai ***

Kryžiaus žygiai, tamplierių ordinas, deginamos raganos - taip dažnas pilietis įsivaizduoja senąją Europą. Dominico Senos filmo herojai - riteris Bemenas ir jo ištikimas draugas Felsonas - grįžta į ją po trylika metų trukusio kryžiaus žygio į Šventąją žemę. Europą siaubia juodasis maras, o personažai pavadinami dezertyrais ir rizikuoja atsidurti kalėjime. Jie neturi kitos išeities, kaip atlikti keistą misiją - nuvežti paslaptingą jauną moterį, kaltinamą sukėlus epidemiją, į tolimą vienuolyną, kur ji bus teisiama. Pagrindinius vaidmenis filme sukūrė Nicolas Cage'as ir Ronas Perlmanas (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai)

 

Kai sutiksi aukštą tamsiaplaukį ****

Kad ir kokius personažus rodytų Woody Allenas, jis niekad nenori jų teisti. Allenas gali suprasti ir pateisinti pačius keisčiausius poelgius ar kvailystes, nes būdamas tikras išminčius žino, kad tokia yra žmogaus prigimtis. Gal todėl kiekvienas Alleno filmas atrodo taip, tarsi jis būtų apie tave ar šiaip mielą ir artimą žmogų. Net jei šie tokie originalai ar siaubūnai kaip keturiasdešimt šešto Anglijoje kurto Alleno filmo herojus Alfis, kuris vieną naktį atsibunda ir puola į paniką suvokęs, kad jam liko gyventi labai nedaug. Alfis nusprendžia elgtis taip, kaip visi jo amžiaus vyriškiai: iš esmės pakeisti gyvenimą, t.y. rasti jauną, gražią moterį. Filme pamatysime ne tik Alfio dramą, juolab kad jis turi žmoną, su kuria pragyveno keturiasdešimt metų, sudėtingą šeimos dramą išgyvenančią dukterį... Vaidina Anthony Hopkinsas, Naomi Watts, Laura Linney, Antonio Banderas, Joshas Brolinas, Freida Pinto (JAV, Ispanija, 2010). (Vilnius)

 

Mechanikas **

Jei dar nenusibodo kino odės tobuliems samdomiems žudikams, už kurių pilkos išvaizdos slypi jautri vyriška siela, tai Simono Westo pasakojimas apie vieną tokį, kuris perteikia savo amato gudrybes jaunesniam ir gabesniam, patiks. Pagrindinius vaidmenis sukūrė Jasonas Stathamas, Benas Fosteris ir Donaldas Sutherlandas (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas, Šiauliai)

 

Tikras išbandymas *****

Naujas brolių Joelio ir Ethano Coenų filmas atidarė šiųmetį Berlyno kino festivalį ir turi šansų tapti pelningiausiu visų laikų vesternu. Sukurtas pagal vieno didžiųjų amerikiečių literatūros keistuolių Charleso Portiso romaną, filmas nėra tik 1969 m. vesterno su Johnu Wayne'u perdirbinys. Broliai sakosi labiau likę ištikimi romanui. Jie pasakoja istoriją apie keturiolikmetę mergaitę (Hailee Steinfeld) iš laukinių Vakarų, kuri pasamdo šerifą Rusterį Koburną (Jeff Bridges), kad šis surastų jos tėvų žudiką. Pasirinkimas gana keistas, nes Rusteris - degradavęs alkoholikas, jo galimybėmis nebetiki niekas, išskyrus filmo heroję. Kartu su mergaite bei šerifu žudiko ieškoti vyksta ir Teksaso reindžeris LaBiofas (Matt Damon). Nors Coenai istoriją papildo savo mėgstamais ironija ir juodu humoru, šis filmas - tikras vesternas. Arkliai, banditai, šerifas, auksas, revolveris, nuostabūs peizažai, kvapą gniaužiančios dvikovos įrodo, kad tai - bene gryniausias (žanro požiūriu) Coenų filmas, tarsi broliai iš tikrųjų būtų užaugę rančoje (JAV, 2010). (Vilnius)


„7 meno dienos“ Nr.8 (930), 2011-02-25

Versija spausdinimui

Komentarai

VWJsUStJEVRBUjhMPBs, 2012-02-18 07:22

We could've done with that iingsht early on.

gZFzLhWQqDAepPJIcN, 2012-02-18 07:22

THX that's a great aswner!

jIsBFPudqkEJRyhKT, 2012-02-16 09:35

Me dull. You smart. That's just what I neeedd.

vtApOUFwmC, 2012-02-16 07:36

If I comuminctaed I could thank you enough for this, I'd be lying.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti