Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
ŠOKIS

„Menų spaustuvėje“ - svečiai iš Norvegijos


Kronika


7 MD

Share |
Alanas Lucienas Øyenas
Nuo šios savaitės „Menų spaustuvėje“ viešės svečiai iš Norvegijos - Bergene įsikūrusi šiuolaikinio šokio ir teatro trupė „Winterguests“. Norvegų menininkai čia repetuos naujausią savo spektaklį ir surengs kūrybines dirbtuves lietuvių šiuolaikinio šokio studentams ir profesionalams. Trupę 2006 m. įkūrė rašytojas, choreografas ir režisierius Alanas Lucienas Øyenas.

Pradžioje „Winterguests“ labiau koncentravosi į šokį, kuriame kartais būdavo naudojami teksto intarpai. Vėliau šokis ir teatras pavirto dviem lygiagrečiomis trupės kūrybinėmis kryptimis. Norvegų scenos menininkų spektakliai aplankė 15 šalių keturiuose

 

Vilniuje svečiai tęs darbą su šokio spektakliu „Flawed“. Pirmieji jo kūrimo etapai vyko Tel Avive (Izraelis) ir Kane (Prancūzija), premjera planuojama kovo 25 d. Osle.

 

Spektaklio atspirties taškas - nepasitikėjimas ir panieka, kurie tapo žmonių tarpusavio santykių kasdienybe. Pasitelkę šokį, tekstus ir videoprojekcijas, Alanas Øyenas ir buvęs garsios Izraelio trupės „Batsheva Dance“ šokėjas Léo Lérus tiria rasizmo, seksizmo ir kitų -izmų fenomenus.

 

Iš Gvadelupos kilęs Léo Lérus šokio įgūdžius tobulino Paryžiaus konservatorijoje, kur mokėsi improvizacijos ir kompozicijos, gilinosi į Angelino Preljocajaus, Ohado Naharino, Merce'o Cunninghamo ir kitų iškilių šokio asmenybių kūrybą.

 

 

Dance Company“ (Izraelis) - garsiose šiuolaikinio šokio trupėse. Šiuo metu jis yra vienas „Maria Kong Dance Company“ įkūrėjų, taip pat choreografas ir šokėjas.

 

Vilniuje Léo Lérus praves dvi kūrybines dirbtuves, kurių pagrindas - „gaga“ technika. Pirmasis užsiėmimas - pradinio lygio. Antrasis skirtas tiems, kurie dalyvavo pirmajame arba jau turi patirties su šia šokio technika.

 

„Gaga“ yra judesio kalba, kurią ištobulino garsus choreografas Ohadas Naharinas, dirbdamas su „Batsheva Dance“ trupe. „Gaga“ - laisvės ir malonumo patirtis. Ši technika padeda išlaisvinti instinktyvų judesį, suvienyti sąmoningą ir pasąmoninį judėjimą“, - savo kūrybines dirbtuves pristato Léo Lérus.

 

„Menų spaustuvės“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.7 (929), 2011-02-18

Versija spausdinimui

Komentarai

cSITnQsgPPWnrZoPPiY, 2011-05-03 20:10

That’s not just logic. That’s really sneisble.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti