Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
MUZIKA

Baltijos gitarų kvartetas Berlyne


Kronika


7 MD

Share |
Gruodžio pabaigoje Baltijos gitarų kvartetas (Zigmas Čepulėnas, Sergejus Krinicinas, Saulius S. Lipčius ir Chrisas Ruebensas) pirmą kartą koncertavo vienoje žymiausių Europos salių - Berlyno filharmonijoje.

„Klasikinė gitara Berlyno filharmonijoje jei ne išimtis, tai tikra retenybė, bet Lietuvos muzikantai sukėlė gitaros gerbėjų aistras. Tai tiesiog fantastiška. Juolab kad Lietuvos muzikų pasirodymai šioje salėje ne tokie jau dažni", - įspūdžiais apie pasirodymą dalijosi Berlyno filharmonijos koncertų prodiuseris Stefanas Bevieras.

 

Koncerto staigmena tapo kontraboso virtuozo Guy D. Tuneho pasirodymas drauge su gitarų kvartetu bei unikalios kvarteto narių atliktos aranžuotės, dar niekada neskambėjusios tokios sudėties ansambliu.

 

Koncerte Berlyno filharmonijoje skambėjo Lietuvos klasikinės gitaros gerbėjams gerai žinomi kūriniai - daugelis jų 2008 m. buvo įrašyti ir išleisti kompaktinėje plokštelėje „Šokant su gitara" („Dancing With Guitar"), taip pat šiam kvartetui kompozitoriaus Jono Tamulionio sukurti opusai.

 

„Šis koncertas yra tam tikras mūsų įvertinimas. Juk ne paslaptis, kad nemažai kolegų svajoja pagroti būtent Berlyno filharmonijos salėje", - džiaugėsi kvarteto artistas Sergejus Krinicinas.

 

Tą pačią programą gruodžio 28 d. Baltijos gitarų kvartetas su svečiu iš Vokietijos Guy D. Tunehu atliko Kauno filharmonijoje.

 

2004 m. jaunosios kartos lietuvių gitaristai subūrė Baltijos gitarų kvartetą, jau dabar užsienyje pristatomą kaip lyderiaujantį gitarų ansamblį Baltijos šalyse.

 

2008 m. belgų gitaristas Chrisas Ruebensas persikėlė gyventi į Vilnių ir tapo nuolatiniu ansamblio nariu. Visi keturi gitaristai - Zigmas Čepulėnas, Sergejus Krinicinas, Saulius S. Lipčius ir Chrisas Ruebensas - yra įvairių konkursų laureatai, aktyvūs solistai, daug koncertuojantys Lietuvoje ir užsienyje.

 

2011 m. Baltijos gitarų kvarteto planuose - pasirodymai Izmire (Turkija), Kipro tarptautiniame gi taros festivalyje, Iserlohno gitaros simpoziume ir kt.

 

BGK ir „7md" inf.


„7 meno dienos“ Nr.1 (923), 2011-01-07

Versija spausdinimui

Komentarai

lJnrXsFNsBZIuJrd, 2012-01-08 21:13

I bow down hmubly in the presence of such greatness.

Gitana, 2011-01-08 14:36

Gitarų kvartetas su kontrabosu? Būt labai įdomu išgirsti - pvz., su Kanevičiumi

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti