Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Kalėdų dovanos – Sankt Peterburgo spektakliai


Festivalis „Kalėdiniai vakarai“ Lietuvos rusų dramos teatre


7 MD

Share |
„Naktis prieš Kalėdas“
Per gruodžio 25, 26 d. Vilniuje vykstantį menų festivalį „Kalėdiniai vakarai“ Lietuvos rusų dramos teatre prisistatys Sankt Peterburgo teatro „Na Vasiljevskom“ aktoriai ir lėlių teatras „Kruglyj god“.

Režisieriaus Vladimiro Glazkovo spektaklis „Meilė trise“  (pagal M. Berkje-Marinje ir A. Kurbskio vodevilius) įtikins žiūrovus, kad teatro aktoriai yra įvaldę ne tik dramatišką, bet ir humoru trykštantį komedijos žanrą. Amžinas anekdotas apie meilės trikampį spektaklyje parodomas dvejopai: rusišku ir prancūzišku stiliumi. Šis spektaklis skirtas tiems, kurie nori pamiršti buitinius rūpesčius ir iš visos širdies pasijuokti: lengvas žanras, spalvinga scenografija, kibirkščiuojanti aktorių improvizacija. Spektaklis daug metų sėkmingai rodytas Peterburge, o šį sezoną buvo atkurtas padedant visuomeniniam fondui „Teatralnyj ostrov“. Spektaklyje vaidina aktoriai Julija Kostomarova, Igoris Bessčastnovas, Olegas Černovas, scenografiją sukūrė Jelena Dmitrakova. Lietuvos rusų dramos teatro Didžiojoje salėje spektaklis „Meilė trise“ bus rodomas tris kartus: gruodžio 25 d. 19 val., gruodžio 26 d. 15 ir 19 val.

Muzikinį lėlių vaidinimą „Naktis prieš Kalėdas“ Lietuvos žiūrovams parodys teatras „Kruglyj god“. Režisierė Svetlana Ozerskaja ir dailininkė Asia Zubova žinomo N. Gogolio kūrinio motyvais sukūrė spalvingą reginį liaudies teatro stiliumi. Istoriją apie carienės batelius, stebuklingus skrydžius, kerus ir virsmus ir, žinoma, apie meilę LRDT Mažojoje salėje gruodžio 25 ir 26 d. 15 val. papasakos du lėlininkai juokdariai. Folklorinio teatro stiliaus vaidinimas su liaudies dainomis ir kalėdojimu puikiai tinka šventinei peržiūrai su šeima.

LRDT inf.



„7 meno dienos“ Nr.45 (921), 2010-12-17

Versija spausdinimui

Komentarai

lzekylahJWrZF, 2011-08-05 09:45

Wow! That's a really neat asnewr!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti