Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Kauno kino festivalis lietuvišką kiną pristatys Norvegijoje


Kronika


7 MD

Share |
„Laisvė“
Gruodžio 14–19 d. Norvegijos Bergeno filmotekoje bus rodoma speciali lietuviškų filmų programa „Lietuviško kino pristatymas Norvegijoje“.

Ją parengė Tarptautinis Kauno kino festivalis, bendradarbiaudamas su Lietuvos kultūros atašė Danijoje, Islandijoje ir Norvegijoje Liana Ruokyte-Jonsson bei tarptautiniu kultūros programų centru „Koperator“. Parėmė LR kultūros ministerija.

Programą pradėjo Tomo Donelos filmas „Atsisveikinimas“. Taip pat bus parodyti 2000 m. sukurta Šarūno Barto „Laisvė“, du dokumentiniai filmai – Julijos ir Rimanto Gruodžių „Upė“ ir Aušros Linkevičiūtės „Tik ne su juoda“ – žvilgsnis į senatvę ir savitas Lietuvos kaimo tradicijas. Filmas buvo apdovanotas 2009 m. Londono tarptautiniame studentų etnografinių filmų festivalyje. Kino seansuose dalyvaus ir Norvegijos žiūrovams filmus pristatys režisieriai Tomas Donela bei Julija ir Rimantas Gruodžiai.

Norvegijos Hordarlando apskritis, kurioje įsikūręs antrasis pagal dydį Norvegijos miestas Bergenas, bendradarbiauja su Kauno miestu kultūros, švietimo ir mokymo, ekonominės plėtros ir inovacijų bei sporto srityse. Kauno kino festivalis aktyviai palaiko ryšius su šio regiono kino kultūrą puoselėjančiomis institucijomis.

Bergeno filmoteka „USF“ per metus parodo daugiau kaip 200 filmų. Filmotekos repertuarą sudaro kino istorijos šedevrai nuo 1895-ųjų iki šių dienų. „USF“ rodo filmus, kurie nepatenka į komercinių kino teatrų repertuarą, taip išrankūs Bergeno kino žiūrovai supažindinami su kino kultūros naujovėmis, jos įvairove. Bergeno filmoteką išlaiko Bergeno savivaldybė, Hordalando regionas, Norvegijos kino institutas bei Nacionalinė Norvegijos biblioteka.

Pagal Kauno kino festivalio inf.


„7 meno dienos“ Nr.45 (921), 2010-12-17

Foto galerija
Versija spausdinimui

Komentarai

oLUzfBHXuMSg, 2011-06-23 10:51

Kudos to you! I hadn't thgouht of that!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti