Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Grybai skelbia karą!


Premjera


7 MD

Share |
„Grybų karas“
Šiais metais garbingą jubiliejų atšventęs mūsų literatūros klasikas Justinas Marcinkevičius neslepia: populiariausias jo kūrinys – eiliuota poema vaikams „Grybų karas“. Ir iš tiesų, kas nežino eilutės „Ei, tai vija, Pinavija, – visą dieną grybais lyja“ – tas tikras „grybas“!

Dėl žaismingos, muzikalios formos ir nuotaikingo turinio ši poema neretai statoma teatrų scenose, o kartais sukelia net tikrą karą! Vilniaus „Lėlės“ teatre „Grybų karo“ dar nebuvo. Tačiau patikimi šaltiniai įspėja: mieli vaikai, visi žiūrovai, skubiai ruoškitės gynybai, karo žygin ruošias grybai! Pirmasis mūšis numatomas gruodžio 12 d. 12 val. Didžiojoje „Lėlės“ salėje.

 

Grybų kariuomenės strategas – režisierius Algirdas Mikutis. Jis atskleidė grybų sukilimo priežastį. „Šis karas – tikras muilo burbulas! Visų grybų vado Baravyko Pulkaunyko žmona Riebi Paliepė vyrui naują skarą parnešt liepė. Taigi grybai skelbia karą dėl pakirmijusios moteriškės užgaidų...Visi karai iš esmės kyla dėl tuščių nedidelės grupelės ambicijų arba slaptų grobikiškų ekonominių paskatų, tačiau visa tai išsivysto į masinį karščiavimą, kai dauguma net nesusimąsto, dėl ko gi jie kariauja, svarbiausia – kariauti, lamėti, užgrobti! Visa tai yra labai tragikomiška“, – teigia A. Mikutis.

 

„Lėlės“ teatro žvalgyba informuoja, kad būsimame mūšyje grybai naudos įvairią taktiką: kepurėtieji tryps ir šoks, trauks smagias dainas, atakuos pokštais ir linksmomis eilėmis, sprogdins tikras bombas ir net kūlversčiais versis! Dailininkė Aušra Bagočiūnaitė-Paukštienė taip pat perbėgo į grybų pusę: scenografijos kūrėja išrado jiems specialias priemones, kurios leis maištininkams taip slapstytis, kad grybo nuo grybo nebeatskirsi.

 

„Grybų karą“ remia aktorė-šokėja Sigita Mikalauskaitė ir UAB „Blikas“: menininkė moko grybus gulbės grakštumo judesių, o minėtoji pirotechnikos bendrovė slapčia tiekia sprogstamuosius užtaisus bei kitą amuniciją (kad tik atlaikytų okupuotos „Lėlės“ stogas...). Tiesa, grybai papirko ir žinomą bardą Olegą Ditkovskį, kad sukurtų maištininkams nuotaikingą muziką.

 

Kartu su vyresniais kolegomis Irmantu Jankaičiu, Almira Grybauskaite, Deiviu Sarapinu artėjančiame mūšyje kausis jaunieji Karolis Algimantas Butvidas, Šarūnas Datenis, Indrė Liutkevičiūtė, Imantas Precas, Asta Stankūnaitė, Jūratė Trimakaitė, Dainius Zeinalovas ir Edita Zėčiūtė.

 

P. S. Patekti į „Grybų karą“ militarizuotoje „Lėlės“ zonoje bus galima tik su specialiais bilietais, platinamais teatro kasoje. Daugiau informacijos interneto svetainėje www.teatraslele.lt.

 

Teatro „Lėlė“ žvalgybos skyriaus inf.


„7 meno dienos“ Nr.44 (920), 2010-12-10

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti