Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

„Otaka 2010“ – atrask spalvas iš naujo


Anonsas


7 MD

Share |
„Užmaršties sala“
Spalvingai – taip ateinančią žiemą kviečia pasitikti jau trečią kartą vyksiančios anime dienos „Otaka“. Animacija iš Japonijos Vilniuje viešės keturias dienas, nuo gruodžio 2 iki 5 d. Programoje – fantazijos šėlsmas, įspūdingas spalvų spektaklis, nuoširdžios, kartais komiškos ar graudžios istorijos.

Festivalyje bus parodyti net penki visiškai nauji animaciniai filmai iš Japonijos. Dauguma jų į Vilnių atkeliauja tiesiai iš kino festivalių Tokijuje, Los Andžele ar San Franciske, o kelios juostos spėjo pasirodyti vos viename kitame tarptautiniame kino renginyje. Todėl „Otakos“ žiūrovai turės unikalią progą šiuos filmus pamatyti vieni pirmųjų pasaulyje. Kartu „Otaka“ atiduoda duoklę ir klasikos filmams – taip skatina žiūrovus iš naujo atrasti praėjusio amžiaus anime šedevrus didžiajame ekrane.

 

Kaip ir kasmet, daug dėmesio bus skiriama jaunajam kino žiūrovui. Visai šeimai skirto filmo „Užmaršties sala“ kūrėjai paklaus – kur dingsta vaikystės lobiai, kai mes užaugam. „Mai Mai stebuklas“ nuoširdžiai ir šiltai patvirtins, kad vaizduotė gali mus nukelti, kur tik panorėsim.

 

Daugybę naujienų šioje „Otakoje“ vainikuoja naujausias visame pasaulyje žinomos anime studijos „Ghibli“ darbas „Skolinukai“. Ši juosta tęsia garsiojo Hayao Miyazaki animacijos tradiciją ir jautriai pasakoja mažos mergaitės istoriją. Taip pat „Otaka“ viena pirmųjų Europoje parodys ir filmą „Spalvinga“. Su šia gyveniška drama kontrastuos ekstravagantiškasis „Maksimalus greitis“, kurio pasaulinė premjera įvyko Lokarno kino festivalyje.

 

„Visi šie filmai demonstruoja beribę kūrėjų fantaziją ir, regis, praplečia vaizduotės rėmus iki begalybės. Kiekvienam suaugusiajam – tai tarsi tyras laisvės gurkšnis, žvilgsnis į nesukaustytą sąmonę, vaikui – pasivaikščiojimas po neatrastą, bet kažkodėl suprantamą pasaulį. Ir, nepaisant to, anime dažnai labai virtuoziškai ir rimtai nagrinėja įvairias socialines ir gyvenimiškas problemas – taip, kaip tai daro vaidybiniai filmai“, – sakė vienas festivalio koordinatorių Justas Rožėnas.

 

Savo stiliumi ir pasakojimo maniera unikalūs animaciniai filmai iš Japonijos gali lengvai užkariauti bet kurio amžiaus žiūrovų simpatijas. „Otaka“ kviečia visus keturias dienas praleisti anime pasaulyje ir iš naujo pažinti spalvas.

 

Filmai bus rodomi gruodžio 2-5 dienomis sistinės kino centre „Forum Cinemas Vingis”.

 

Rengėjų inf.


„7 meno dienos“ Nr.42 (918), 2010-11-26

Versija spausdinimui

Komentarai

jyLWPicGsvbXEJeojS, 2011-10-23 11:25

Shoot, so that's that one supopses.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti