Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

„Publika“ po keturiolikos metų


Anonsas


7 MD

Share |
Federico Garcia Lorcos piešinys
REŽISIERIUS. Teatras po atviru dangumi!
PIRMAS BALTAS ARKLYS. Ne, štai dabar įsteigiame tikrą teatrą. Teatrą po smėliu.
JUODAS ARKLYS. Kad atsiskleistų kapų tiesa.
TREČIAS BALTAS ARKLYS. Kapai su afišomis, prožektoriais, ilgomis kėdžių eilėmis.


„Federico, nė negalvok apie pastatymą! Išskyrus skandalą, to neįmanoma suvaidinti“, – taip apie pjesę atsiliepė Federico Garcia Lorkos draugai 1930-aisiais. Federico tik šyptelėjo: „Tai yra skirta teatrui po daugelio metų. Ir daugiau apie tai nekalbėkim.“ Jis, matyt, galvojo apie pjesės turinį ir formą. Bene pirmą kartą Ispanijoje (1930 metais!) pagrindinė dramos kolizija sukosi apie homoseksualią meilę ir drąsą nusimesti kaukes, būti savimi. Kita vertus, ir pjesės forma buvo visiškai nauja, nesuvokiama, keista, siurrealistinė.

 

Šių metų lapkričio 10–11 d. 19 val. „Menų spaustuvės“ Juodojoje salėje (Šiltadaržio g. 6) įvyks premjera pagal vieno garsiausių XX a. ispanų poeto ir dramaturgo Federico Garcia Lorcos pjesę „Publika“ („El Publico“). Gintaras Varnas, po keturiolikos metų dar kartą ėmęsis statyti „Publiką“, mėgina atsakyti į klausimus apie asmenybės vertę ir drąsą būti savimi. Pjesė taip pat pasitelkiama kaip metafora, padedanti apmąstyti teatro vietą ir reikšmę visuomenėje. Režisierius pastatymui subūrė bendraminčių komandą: jau ne vienam jo spektakliui talkinusius kompozitorių Giedrių Puskunigį, kostiumų dailininką Juozą Statkevičių, scenografą Gintarą Makarevičių.

 

Spektaklyje vaidins Emilija Latėnaitė-Beliauskienė, Elzė Gudavičiūtė, Gytis Ivanauskas, Sergejus Ivanovas, Mindaugas Jankauskas, Viktorija Kuodytė, Eimutis Kvoščiauskas, Edmundas Mikulskis, Martynas Nedzinskas, Antanas Obcarskas, Marius Repšys, Arūnas Sakalauskas, Vainius Sodeika, Dovydas Stončius, Ainis Storpirštis, Eglė Špokaitė.

 

Teatro „Utopija“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.39 (915), 2010-11-05

Versija spausdinimui

Komentarai

654, 2010-11-11 13:42

Maciau ir nubraukiau asara

Žiūrovė, 2010-11-11 10:43

Mačiau ir dabar labai laukiu recenzijų.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti