Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Išrinktas naujas LNDT vadovas


Kronika


7 MD

Share |
Martynas Budraitis.
Julijaus Lozoraičio nuotrauka
Daug diskusijų sukėlęs konkursas Lietuvos nacionalinio dramos teatro vadovo vietai užimti baigėsi spalio 26-ąją. Jo laimėtoju buvo paskelbtas Martynas Budraitis, iki šiol vadovavęs Oskaro Koršunovo teatrui ir tarptautiniam teatro festivaliui „Sirenos“.

Iš šešių skelbtų kandidatų konkurse dalyvavo tik keturi. Vienas iš jų neatvyko, o kitas, ligšiolinis LNDT vadovas Adolfas Večerskis, buvo pašalintas dėl Valstybės tarnybinės etikos komisijos sprendimo, teigiančio, jog jis supainiojo viešuosius ir privačius interesus. Nepaisant to, Večerskis žadėjo apskųsti konkursą. Skundus pateikti galima per tris darbo dienas nuo konkurso pabaigos.

 

Kultūros ministro Arūno Gelūno teigimu, Budraitis pateikė išsamiausią teatro veiklos planą, be to, daug tikimasi iš jo patirties dirbant su užsienio menininkais.

 

Naujasis vadovas patvirtino, jog atsisakys visų kitų savo pareigų, o kalbėdamas apie savo strategiją didžiausiu tikslu iškėlė repertuaro pertvarkymą, atsisakant komercinio pobūdžio spektaklių ir nacionaliniam teatrui grąžinant tokius režisierius kaip E. Nekrošius, O. Koršunovas, G. Varnas, C. Graužinis.

 

„7md“ inf.

 

 

„7 meno dienos“ Nr.38 (914), 2010-10-29

Versija spausdinimui

Komentarai

kMrHRzVTFRDoljtacAd, 2012-03-16 04:30

The accident of finding this post has bigrhetned my day

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti