Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Kviečia Tarptautinis animacinių filmų festivalis „Tindirindis 2010“


Anonsas


7 MD

Share |
„Piktas žmogus“
Spalio 25 – lapkričio 7 d. aštuntą kartą Vilniuje vyks animacinių filmų festivalis „Tindirindis 2010“.


Per dvi savaites „Pasakos“ kino teatre, „Skalvijos“ kino centre, Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje, Lietuvos kinematografininkų sąjungoje, Prancūzų kultūros centre, Mediatekoje bei klube „WOO“ 26-iose konkursinėse programose bus parodyta per 280 animacinių filmų. Vėliau festivalis keliaus į Šiaulius, Panevėžį ir Klaipėdą. Festivalio tikslas – ne tik supažindinti Lietuvos žiūrovus su pasaulinėmis animacinio kino naujienomis, bet ir tapti įvairių šalių animatorių bendradarbiavimo arena, skatinti lietuvių animacinio kino raidą.

Festivalio programoje žiūrovai ras filmų iš įvairiausių šalių. Juos sukūrė ir profesionalūs, ir debiutuojantys režisieriai, taip pat studentai. Filmai suskirstyti į skirtingas programas: trumpametražių, filmų vaikams, debiutinių, jaunimui, suaugusiems, eksperimentinių, muzikinių vaizdo klipų, taip pat ir vaikų sukurtų filmų.

Lietuvių režisierių filmų programoje festivalio žiūrovai turės galimybę pamatyti per pastaruosius metus sukurtus lietuvių autorių filmus. Kartu su profesionalių kūrėjų konkursinėmis programomis bus parodyta ir konkursinė vaikų sukurtų filmų programa. Net penkios festivalio programos skirtos vaikams.

„Tindirindyje“ daug filmų, apdovanotų prestižiniuose pasaulio festivaliuose, laimėjusių „Oskarą“, pagrindinius Anesi, Štutgarto, KROK ir kitų festivalių prizus. Geriausi filmai tarptautinės žiuri bus apdovanoti „Stiklo riešuto“ prizais ir diplomais. Filmus vertins vienas garsiausių latvių režisierių Vladimiras Leščiovas, estų režisierius Hardis Volmeis, rusų animacinių filmų dailininkė Marina Kurčevskaja, kino kritikas Skirmantas Valiulis, režisierius Artūras Bukauskas.

Festivalis surengs kūrybines dirbtuves studentams, jas ves režisierė Jūratė Leikaitė, plastelininės animacijos kūrėja Izabela Plucinska (Vokietija), apie lėlių animacijos dailininko darbą pasakos rusų dailininkė Marina Kurčevskaja, animacijos dramaturgijos problemas nagrinės režisierė ir kinotyrininkė Natalija Lukinych. Mažieji kino žiūrovai savo kūrybines jėgas galės išbandyti ir susipažinti su animacijos pradmenimis kūrybinėse dirbtuvėlėse, kurios kino teatruose vyks prieš filmų vaikams seansus.


Pagal rengėjų inf.



„7 meno dienos“ Nr.37 (913), 2010-10-22

Versija spausdinimui

Komentarai

TuykncJDtlmLr, 2012-01-09 10:14

Clear, informative, sipmle. Could I send you some e-hugs?

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti