Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Patariame aplankyti, pamatyti, išgirsti


7MD rekomenduoja

Share |
Rimtautas Gibavičius. Iš J. Vaičiūnaitės poezijos iliustracijų ciklo. 1986-1987 m.

Dailė

 

Kai ŠMC monopolisto magija išgaravo išplitus internetui ir kitoms force majeure, o ypač atsiradus Nacionalinei dailės galerijai, tenka demonstruoti „raumenis“ imantis apibendrinančių etapinių parodų, tokių kaip „Lietuvos dailė 2000-2010: dešimt metų“. Mažai pavėlavę, net 6 vietiniai kuratoriai pasistengė interpretuoti praėjusio dešimtmečio dailės polėkius. Net jei visiškai nesutiksite su kalbėjimo tonu, eilinį kartą suvaitosite, kad kai kurie dalyviai tinka bet kuriai temai ar kreivai šypsositės klausdami iš kur atsirado tie menininkai, kuriems anksčiau nebuvo vietos madingoje „meno šventovėje“, bet kuriuo atveju - apsilankyti būtina. Šiuolaikinio meno centras (Vokiečių g. 2, Vilnius) dirba antradieniais-sekmadieniais 12-20 val. Paroda veikia iki lapkričio 7 d.

 

Užtenka išgirsti, su kokia pagarba daugelis grafikų ir kitų sričių dailininkų taria mįslingojo Rimtauto Gibavičiaus pravardę - „Gibas“, kad būtų pakurstytas smalsumas aplankyti mažytę „Juškus Gallery“ salytę prie pat įėjimo į Sereikiškių parką. Čia iki spalio 20 d. veikia Rimtauto Gibavičiaus 75-mečiui skirta paroda, kur eksponuojami 7-9-ajame dešimtmečiais sukurti grafikos darbai: linoraižiniai, cinkotipijos ir šilkografijos atspaudai. „Juškus Gallery“ (B. Radvilaitės g. 6b, Vilnius) dirba antradieniais-šeštadieniais 11-19 val.

 

Kinas

 

Belos Tarro ir Piotro Dumałos filmų retrospektyvas Tarptautiniame Kauno kino festivalyje, nes tai galimybė pamatyti filmus, liudijančius unikalias kino meno galimybes.


„7 meno dienos“ Nr.34 (910), 2010-10-01

Versija spausdinimui

Komentarai

GENwinoTFrz, 2012-01-08 14:58

I'm so glad I found my solution oninle.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti