Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Oskarui Koršunovui Maskvoje įteiktas apdovanojimas


Kronika


7 MD

Share |
„Užsispyrėlės sutramdymas” Sankt Peterburgo Aleksandros teatre
Pirmadienį Maskvoje režisieriui Oskarui Koršunovui buvo iškilmingai įteiktas garsaus rusų teatro reformatoriaus Vsevolodo Mejerholdo vardo prizas.

Prieš ceremoniją režisieriaus laukė dar vienas svarbus įvykis – rugsėjo 11–12 d. čia vyko spektaklio „Užsispyrėlės sutramdymas“ premjera. O. Koršunovas jį pastatė Sankt Peterburgo Aleksandros teatre – Rusijos teatro lopšyje, gyvuojančiame jau 250 metų.

 

„Labai džiaugiuosi šiuo apdovanojimu, nes tai yra didžiulis įvertinimas, – sakė O. Koršunovas. – Tokios patirties dar nesu turėjęs.“ Anot jo, tiek apdovanojimas, tiek ir spektaklis yra labai svarbūs įvykiai.

 

V. Mejerholdo prizą įsteigė šio žymaus režisieriaus vardo centras Maskvoje. Kiekvienais metais nuo 2006-ųjų čia rengiami susitikimai su garsiausiais pasaulio režisieriais, rodomi spektakliai, vyksta kūrybinės dirbtuvės, atidaromos parodos, vyksta paskaitos ir spektaklių peržiūros.

 

Atvykti kviečiami ir apdovanojami intensyviai dirbantys režisieriai, kuriantys eksperimentinį, ieškantį teatrą. Prizu yra pagerbti tokie žymūs kūrėjai kaip Krzysztofas Warlikowskis, Krystianas Lupa, Matthiasas Langhoffas. O. Koršunovas yra vienintelis šį apdovanojimą gavęs lietuvis.

 

Maskvoje režisierius vedė meistriškumo pamoką teatralams, 14–15 d. centre vyko jo spektaklių videoperžiūra. Teatrologas Audronis Liuga skaitė paskaitą apie O. Koršunovo kūrybą.

 

Po gastrolių ir apdovanojimo ceremonijos Maskvoje, režisierius O. Koršunovas išskubėjo į Sankt Peterburgą, kur vyks „Užsispyrėlės sutramdymo“ premjera jau pačiame Aleksandros teatre.

 

O. Koršunovas Aleksandros teatre dirbo nuo gegužės. Spektaklį kurti jam padėjo ir menininkai iš Lietuvos: kostiumus kūrė Agnė Kuzmickaitė, scenografiją – Jūratė Paulėkaitė, muziką – kompozitorius Gintaras Sodeika.

 

OKT inf.


„7 meno dienos“ Nr.32 (908), 2010-09-17

Versija spausdinimui

Komentarai

STqeTYyu, 2011-10-23 07:40

Until I found this I toughht I'd have to spend the day inside.

rita, 2010-09-22 13:57

saunuolis .sekmes.mums garbe.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti