Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Patariame aplankyti, pamatyti, išgirsti


7MD rekomenduoja

Share |
Kęstučio Grigaliūno knygos „Mirties dienoraščiai“ viršelis

Dailė

Vilniaus dailės akademijos „Titaniko“ (Maironio g. 3, Vilnius) dviejose ekspozicijų salėse pristatyta išsami, minkšta, šmaikšti, o kartais labai rimta ir intelektuali Lietuvos tekstilės meno paroda „Meninis veltinys“. Parodos kuratorė Eglė Ganda Bogdanienė yra ypač nusipelniusi populiarinant šiuolaikinę tekstilę ir tarp visiškų snobų, elitinio meno gurmanų, ir tarp taktilinių pojūčių ištroškusių, su menu nesusijusių žmonių. Užsukite įsitikinti, kad tekstilė gali būti aktuali. Tekstilės katedros jubiliejaus proga pristatyta ne tik paroda, bet ir E.G. Bogdanienės knyga „Meninis veltinys. Tradicija ir dabartis“, kur rasite visus atsakymus nuo plaukelių sandaros, instrukcijų kaip velti, durti, smeigti iki svarbesnių menininkių/ų, dirbančių su veltiniu, pristatymo.

Paroda veikia iki spalio 9 d.

 

Savaitgalį rekomenduojame aplankyti Vilniaus universiteto Botanikos sodą Kairėnuose (netoli Dvarčionių), kur vyksta žemės ir aplinkos meno paroda „Išlikimas“. 20-ies įvairių sričių menininkų suregztus, su gamta susipynusius darbus įdomu atrasti. Net keli jų verti labai rimtų meno katalogų. Paroda veikia iki spalio 29 d. Botanikos sodas atidarytas pirmadieniais-šeštadieniais 10-20 val.; nuo spalio 1 d. 10-19 val.

 

Jono Meko vizualiųjų menų centre (Gynėjų g. 14, Vilnius) paroda „Idealios perspektyvos triukai“ veikia iki rugsėjo 24 d. Kuratorius Kęstutis Šapoka tęsia nuoseklią poziciją - nepaisyti nustatytos menininkų „gerumo“ hierarchijos, tyčia ieško ir randa mažiau rodomus menininkus. Šį kartą tai daro itin linksmai. Tačiau kad ir kokie juokingi anekdotai kartais būna, jie paliečia pačias jautriausias ir pavojingiausias temas.

 

Nepatingėkite atrasti neseniai išleistos menininko Kęstučio Grigaliūno knygos „Mirties dienoraščiai“. Ji nežada jokių pramogų, o labai rimtai gvildena atminties, mirties, smurto klausimus. Ją pavartyti verta jau vien dėl menininko ritmo pojūčio ir mokėjimo konceptualiai elgtis su medžiaga. Ką jau kalbėti apie temos „sunkumą“ ir drąsą jos imtis, atkaklumo tęsti. Knygą galima rasti Vilniaus grafikos meno centre, galerijoje „Kairė-dešinė“ (Latako g. 3, Vilnius), Lietuvos nacionaliniame muziejuje (Arsenalo g. 1, Vilnius), Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius).

Muzika

23 d. 18 val. - koncertas „Nutilę balsai“ Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus Tolerancijos centro salėje. Dalyvauja solistė Rayanne Dupuis (mecosopranas, Kanada) ir ansamblis „Voix Etouffées (Prancūzija). Koncertas in memoriam žydų menininkams, nukentėjusiems nuo nacių režimo. Skambės D. Milhaud, A. Tansmano, R. Karelo, K. Weillio kūriniai. Įėjimas laisvas.


 

 

„7 meno dienos“ Nr.32 (908), 2010-09-17

Foto galerija
Versija spausdinimui

Komentarai

balsas, 2010-09-26 16:08

Mielieji, jei jau išeinate kas 2 savaitės, tai gal ir kultūros įvykius galėtumėte anonsuoti 2 savaitėms? Ištikimai skaičiau Jūsų laikraštį nuo pirmo numerio, bet ir mane jau ima neviltis...

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti