Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Nauji „trupės liūdi“ veidai


Anonsas


7 MD

Share |
„Baltoji stirna“ D. Matvejevo nuotr.
Jaunų aktorių kompanija „trupė liūdi“ sezoną pradeda rugsėjo 16 d. Vaido Kublinsko režisuota muzikine drama su kanopomis „Baltoji stirna“ pagal J. Thurberio to paties pavadinimo pasakos motyvus.

Į „Menų spaustuvės“ Juodąją salę persikėlęs spektaklis pradės naujų vilčių ir naujų darbų kupiną „trupės liūdi“ sezoną. Dar šiais metais jaunų aktorių kompanija žiūrovo teismui ketina ne tik priminti „Baltosios stirnos“ žaismę bei pagal A. Slapovskio pjesę pastatyto spektaklio „Išvažiuoju“ (rež. S. Bareikis) tragikomiškumą, bet ir pristatyti dvi premjeras. Be to, „trupės liūdi“ nariai Vaidas Kublinskas, Aistė Lasytė ir Dominykas Vaitiekūnas, žinomi „Liūdnų Slibinų“ vardu, žada intensyvias gastroles po Lietuvą, o kartu tikisi atšvęsti grupės dvejų metų gimtadienį ir pristatyti klausytojams debiutinį „A.R.T.’ą“ – „Albumą, raginantį tautą“. Teatralizuotuose koncertuose albumas bus kaskart pristatomas vis kitaip, kaip teigia V. Kublinskas, „atsižvelgiant į to miesto papročius ir specifiką“. Bus aplankyti ne tik Vilnius, Kaunas ir Klaipėda, bet ir dar apie 10 skirtingų vietų.

 

Šiemet Lietuvos muzikos ir teatro akademiją baigę S. Bareikio, V. Bagdono ir C. Graužinio mokiniai neišsibarstė po Lietuvos teatrus ir nutarė atsidėti trupės veiklai. Jaunieji aktoriai tikisi subręsti kaip kolektyvas, lygiomis teisėmis įsilieti į Lietuvos teatro pasaulį ir nesikrato kardinalių pokyčių savo veikloje galimybės. Vos antrą sezoną terodomuose spektakliuose „Išvažiuoju“ bei „Baltoji Stirna“ jau yra numatomi pakeitimai – į „trupę liūdi“ įsitrauks nauji veidai. Spektaklyje „Išvažiuoju“ isteriškos Gramovo buvusios žmonos vaidmuo patikėtas aktorei Vaidai Lisikaitei, o Gramovo motinos vaidmenį sukurti pakviesta Giedrė Giedraitytė, A. Latėno ir G. Storpirščio mokinė, šiemet baigusi aktorystės studijas. Į aktyvų ir paradoksalų spektaklio „Baltoji stirna“ pasaulį ateis ir jaunesni kolegos – Vygandas Valeiša ir Paulius Markevičius, studijuojantys aktorinį meistriškumą E. Nekrošiaus vadovaujamame kurse.

 

Lapkričio gale „trupė liūdi“ kviečia į spektaklio „Kokia čia teisybė?“ premjera. Netikėtas spektaklio pagal poetų Justino Marcinkevičiaus ir Henriko Radausko tekstus formatas išlaisvina nuo standartinio požiūrio į klasikus ir pristato jų kūrybą kiek kitokioje šviesoje. Penki aktoriai – A. Lasytė, Marcelė Zikaraitė, V. Kublinskas, Šarūnas Banevičius ir Dominykas Vaitiekūnas – kviečia pasinerti į intensyvaus tempo, muzikalų ir jaunatviškai kategorišką reginį, kur, kaip teigia teatro kritikas V. Jauniškis, „Marcinkevičius suskamba kaip Majakovskis, o Radauskas – kaip eiliuotas komiksas apie angeliukus“.

 

O spalio – lapkričio mėnesiais „trupės liūdi“ nariai, nepaisant intensyvios savo teatrinės ir koncertinės veiklos, po „Menų spaustuvės“ vėliava pristatys projekto „Atvira erdvė“ premjeras „5 monai“ ir „Neklausinėk, Julyte“ (rež. A. Dilytė).

 

„trupė liūdi“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.31 (907), 2010-09-10

Versija spausdinimui

Komentarai

qYELAdjfnFohy, 2012-02-17 13:23

Kuzavas As nstupraeau, gal pakeite ta antena, kuri visiem tiek streso ivare?Dar idomu keik tikslus bus tas valdymas balsu, kad nebutu kaip su mersu navigacija kokia kad pasakai viena a dara jis ka nori.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti