Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaites filmai


Liepos 2–8


7MD informacija

Share |
„Užtemimas“


Ateik čia arba gausi į dūdą! **

Kupinas prievartos scenų ir necenzūrinių žodžių Matthew Vaughno filmas pagal populiarų Marko Millaro komiksą pasakoja apie paauglį Deivą, kuris nusprendžia apsaugoti pasaulį nuo piktadarių. Tuo tikslu jis ima dėvėti internete nusipirktą superdidvyrio kostiumą. Vaikinukas nepasižymi jokiais ypatingais talentais ar savybėmis, bet susirėmimas su tikrais nusikaltėliais atveria paslėptas jo galimybes. Taigi filmas suteiks paguodos visiems nevykėliams paaugliams ir privers patikėti, kad svarbiausia – ne fizinė jėga. Vaidina Christopheris Mintz-Plasse, Chloe Moretz, Nicolas Cage’as, Aaronas Johnsonas (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Persijos princas: laiko smiltys **

Pagal populiarų kompiuterinį žaidimą sukurtas filmas perkelia į VI a. Persiją. Pagrindinis herojus jaunas princas karo žygyje susiduria su dviem keistais dalykais – magišku kardu ir smėlio laikrodžiu, kuriame slypi laiko smėlis, galintis paversti žmones smėlio pabaisomis. Mike’o Newello filme vaidina Jake’as Gyllenhaalas, Gemma Arterton, Benas Kingsley, Alfredas Molina (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Marijampolė)

 

Ponas ir ponia Gangsteriai **

Robertas Luketicas kūrė komedijas apie blondines. Ši komedija apie samdomus žudikus taip pat niekuo nenustebins. Filmo heroje blondinė kompiuterių specialistė (Katherine Heigl) atostogaudama sutiko idealų vyrą (Ashton Kutcher). Atostogų nuotykis greit pasibaigs vestuvėmis. Netrukus jauna žmona sužinos, kad mylimasis yra samdomas žudikas, kuris iš meilės jai atsisakė profesijos. Tačiau jo „kolegos“ nenori su tuo susitaikyti ir trokšta sunaikinti porą. Kas jiems lieka? Jei atspėjote, tai lengvai atspėsite ir kitus siužeto posūkius (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Robinas Hudas ****

Kanų kino festivalį atidaręs Ridley Scotto kūrinys esą gimė iš noro sukurti visiškai kitokį filmą ne tik apie vieną garsiausių istorijoje plėšikų, bet ir apie vieną populiariausių kino istorijoje personažų. Scotto ir Russello Crowe duetas jau ne kartą įrodė, kad sugeba nustebinti net ir didžiausius skeptikus. Jiems talkina Cate Blanchett, kurią taip pat sunku įsivaizduoti dorybingos siuvinėtojos Marianos vaidmenyje. Šioje spalvingoje kostiuminėje viduramžių dramoje taip pat vaidina Markas Strongas, Kevinas Reynoldsas, Oscaras Isaacas, Markas Addy (D. Britanija, JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Šiauliai)

 

Šrekas: ilgai ir laimingai ***

Ką dar gali padaryti populiarus personažas, kuris jau nukovė baisų slibiną, išgelbėjo gražią princesę ir padėjo savo uošvių karalystei išbristi iš krizės? Jis gali ramiai užbaigti savo dienas namuose prie židinio. Tačiau Šrekas tapo tikra įžymybe ir nostalgiškai prisimena laikus, kai galėjo savo išvaizda bauginti naivuolius. Toks užsisvajojęs Šrekas lengvai tampa apgaviko auka ir pasirašo sutartį. Šrekas turėjo atsidurti savo jaunystės laikuose, bet pateko į visai kitą realybę, kurioje tokie kaip jis yra medžiojami. Tad jam ir vėl teks nelengva užduotis viską sugrąžinti į savo vietas. Ketvirtąjį filmą apie Šreką sukūrė režisierius Mike’as Mitchellas (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

 

Užtemimas **

Naujas skambiai saga vadinamo filmų ciklo pagal Stephenie Meyers bestselerius filmas. Be abejo, jis skirtas pirmiausia rašytojos gerbėjams ir tiems, kurių filmo siužetas negali pašiurpinti savo banalumu ar naivumu. Žinoma, dar ir tiems, kuriems patinka jauni ir atvirukiškai gražūs filmo aktoriai. ...Nežemiško grožio vampyras Edvardas sutinka paversti mylimąją Belą vampyre su sąlyga, kad jie susituoks. Šis sumanymas nepatinka pavydžiam Jakobui. Jis siūlo Belai tai, ko Edvardas jai neduos niekad – normalų gyvenimą negeriant kraujo ir neslepiant nuo pasaulio savo tapatybės. Juolab kad miškuose slapstosi Belos gyvybės tykanti Viktorija, kuri nori atkeršyti už savo draugo Džeimso mirtį. Bet vampyrų šeima ir vilkolakiai turės išmokti bendradarbiauti, kad atitolintų grėsmę. Davido Slade’o filme vaidina Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Ashley Greene, Jackson Rathbone (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

 

Viktorija: jaunoji karalienė ***

Jei mėgstate jaudinančias meilės istorijas, šis filmas nenuvils. Prodiusuotas Martino Scorsese ir režisuotas talentingo kanadiečio Jeano-Marco Vallee filmas pasakoja apie karalienės Viktorijos jaunystę. Aštuoniolikmetė mergina tapo Didžiosios Britanijos valdove. Taip prasidėjo epocha, kuri dabar vadinama jos vardu. Filme rodoma audringo romano su princu Albertu istorija – ketveri jaunosios karalienės gyvenimo metai. Pagrindinius vaidmenis sukūrė Emily Blunt, Rupertas Friendas, Paulas Bettany, Miranda Richardson (D. Britanija, JAV, 2008). (Vilnius, Kaunas)

 

Žvėrelių kerštas **

Brendanas Fraseris vaidina nekilnojamojo turto verslinininką Deną, kuris kartu su šeima persikelia gyventi į žaliąjį Oregoną. Denas nėra ekologiškai nusiteikęs žmogus. Jis nori statyti namus miške ir pasipelnyti. Tam pasipriešina miško gyventojai. Jie ima visaip kenkti. Rogerio Kumble’o komedija išnaudoja „žaliųjų“ madą ir gamtos gynėjų teiginius, bet humoras išlieka tradiciškai amerikietiškas. Taip pat vaidina Brooke Shields, Jimas Nortonas, Ricky Garcia, Eugene’as Cordero (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas)


„7 meno dienos“ Nr.26 (902), 2010-07-02

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti