Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Kino teatre „Pasaka“ režisūrinis Drew Barrymore debiutas


Anonsas


7 MD

Share |
„Riedėk“
Aktorė Drew Barrymore dar vaikas debiutavo Steveno Spielbergo filme „Ateivis“. Garsios JAV aktorių dinastijos atstovė seniai svajojo apie režisūrą. Pernai ji sukūrė filmą „Riedėk“ („Whip It“, JAV, 2009), kuris nuo birželio 25 d. rodomas „Pasakos“ kino teatre.

„Riedėk“ veiksmas perkelia į Teksasą, į specifišką roller derby bendruomenę. Filmo herojė yra jauna mergina Blis, ją suvaidino filme „Džuno“ išgarsėjusi Ellen Page. Blis susidomi riedučių sportu po to, kai dalyvavo ne viename grožio konkurse ir pajuto poreikį būti nepriklausoma. Grožio konkursai Blis – joks malonumas. Ji dalyvauja tik iš meilės mamai, o čia ir iškyla didžiausia jos gyvenimo dilema: kaip pateisinti kitų lūkesčius ir kartu suprasti, kas esi. Iš tikrųjų Blis nori ištrūkti iš savo miestelio. Pasirinkusi tarsi tradicinę istoriją apie sportą, Drew Barrymore kalba ir apie kitus jaunimui rūpimus klausimus – kaip surasti gyvenimo kelią ir suderinti jį su kitų lūkesčiais, kokia yra pirmoji meilė ir kiek nuožmus gali būti sporte ir gyvenime.

 

Riedučių sportas JAV nėra naivus ir romantiškas. Rungtynės, į kurias patenka Page herojė, yra agresyvios, merginos čia nevengia kibti viena kitai į plaukus, atstatyti alkūnes iš paskos važiuojančioms varžovėms ar į darbą paleisti kumščius.

 

„Riedučių varžybos yra agresyvus sportas, bet man jis patiko. Kartais merginai yra gerai pajusti tam tikrą kontroliuojamą agresiją. Nesu agresijos šalininkė, bet filmo kontekste ji išlaisvina ir suteikia galią, nors iškart po rungtynių visi draugiškai susirenka tiesiog išgerti alaus ir pabendrauti“, – interviu „The Guardian“ teigė Ellen Page.

 

„Riedėk“ scenarijų pagal savo pačios romaną „Derby Girl“, išleistą 2007 m., parašė Shauna Cross. Ji pati dalyvauja riedučių varžybose. O trijų laisvos sielos moterų komanda, kurią sudaro Drew Barrymore, Shauna Cross ir Ellen Page, žada veržlią ir stiprią kino istoriją.

 

Pagal „Pasakos“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.26 (902), 2010-07-02

Versija spausdinimui

Komentarai

puOrjEvPwjMWhE, 2011-06-24 01:58

Thanks for srhaing. What a pleasure to read!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti