Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
MUZIKA

LNOBT vasaros sezonas kviečia į gražiausius spektaklius


Anonsas


7 MD

Share |
7MD archyvo nuotrauka
Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras skelbia vasaros sezoną ir šią vasarą kviečia ne tik į tradicinius V. Klovos „Pilėnus“ Trakų pilies kieme, bet ir į rinktinius, įspūdingiausius spektaklius mūsų teatre su geriausiais mūsų šokėjais ir operos solistais.

Birželio 2 d. rodome M. Theodorakio baletą „Graikas Zorba“, kuriame šoks Aleksandras Molodovas, Eglė Špokaitė, Nerijus Juška, Aurelijus Daraškevičius, Živilė Baikštytė. Spektaklį diriguos, o paskutinius tradicinius sirtakio bisus galbūt drauge net ir šoks dirigentas Martynas Staškus.


Birželio 3 d. baleto trupė pakvies į H. L¸venskioldo „Silfidę“, nuostabią romantišką istoriją apie neįmanomą žmogaus ir dvasios meilę, apie prigimtinę žmogaus pagundą leistis į nežinomybę ir pavojus. „Silfidėje“ šoks Olga Konošenko, Romas Ceizaris, Martynas Rimeikis, Živilė Baikštytė, Valerijus Fadejevas ir kiti baleto artistai. Diriguos Alvydas Šulčys.


Birželio 9 ir 10 d. skambės W. A. Mozarto opera „Figaro vedybos“. Beprotiškos dienos istorijoje, kur niekada negali žinoti, kokia staigmena tavęs laukia jau kitą akimirką, pagrindinius vaidmenis 9 d. atliks Vytautas Juozapaitis, kuriam, beje, tai bus šio vaidmens debiutas, Sigutė Stonytė, Joana Gedmintaitė, Egidijus Dauskurdis, Ona Kolobovaitė, 10 d. - Dainius Stumbras, Sandra Janušaitė, Regina Šilinskaitė, Egidijus Dauskurdis, Vilija Mikštaitė. „Figaro vedybas“ diriguos M. Staškus.


Birželio 17 d. kviečiame į G. Bizet operą „Karmen“ - tai dažniausiai pasaulyje statoma opera, ją sukūręs G. Bizet operos istorijoje pirmiausia ir išliko kaip vieno šedevro autorius. Paprastas, bet aistringas ir nepaprastai įspūdingas prancūzų režisieriaus Arnaud Bernard pastatymas LNOBT abejingų nepaliko, ypač dainuojant geriausios metų solistės titulą už stulbinantį debiutą pelniusiai Ievai Prudnikovaitei. Jos partneriais scenoje bus Vaidas Vyšniauskas, Liudas Norvaišas, Sandra Janušaitė ir kiti. Diriguos Robertas Šervenikas.


Birželio 20 d. skambės nuostabioji G. Verdi „Traviata“. Kinų režisieriaus Chen Shi-Zhengo sukurtame spektaklyje dainuos Asmik Grigorian, Edmundas Seilius, Vytautas Juozapaitis, Laima Jonutytė ir kiti operos solistai. Diriguos R. Šervenikas.


Liepos 3 ir 4 d. jau dešimtą kartą kviečiame į Trakų pilies kieme rodomą V. Klovos operą „Pilėnai“. Nuo 2001 m. vasaros, kai teatras įgyvendino savo seną svajonę - įkūnydamas didžiųjų pasaulio teatrų patirtį pakvietė į vasaros sezono spektaklius Trakuose, „Pilėnai“ tapo įspūdingiausiu vasaros sezonų reginiu. Šalia nuostabios pilies, tarsi natūraliai sukurtos „Pilėnų“ istorinės dramos dekoracijos, nauja gaida suskambo operos arijos, nauju grožiu atsiskleidė spektaklio scenos. Ir nepaisant jokių oro prognozių, „Pilėnai“ kiekvieną vasarą sutraukia minias žiūrovų. 3 d. „Pilėnuose“ dainuos Eugenijus Vasilevskis, Julija Stupnianek, Inesa Linaburgytė, Liudas Norvaišas, Ramūnas Urbietis, Vytautas Kurnickas, 4 d. - Vytautas Bakula, Vilhelma Mončytė, Jovita Vaškevičiūtė, Egidijus Dauskurdis, Ramūnas Urbietis, Vytautas Kurnickas. Įspūdinguosius „Pilėnus“ Trakuose diriguos Vytautas Viržonis.


Spektaklių pradžia LNOBT - 18.30 val., Trakuose - 21 val.


LNOBT inf.




„7 meno dienos“ Nr.21 (897), 2010-05-28

Versija spausdinimui

Komentarai

dQByqUYSpQdvAv, 2011-10-23 09:06

We've arrievd at the end of the line and I have what I need!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti