Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


7MD informacija

Share |
„Dorianas Grėjus“
Aš taip pat **

Šis ispanų režisierių Antonio Naharro ir Alvaro Pastoro filmas pelnė įvairių tarptautinių festivalių, tarp jų ir „Kino pavasario“, žiūrovų simpatijas. Filmo herojus 34 metų Danielis gyvena su tėvais Sevilijoje. Jis serga Dauno sindromu ir padeda kitiems, panašiems į save. Danielis įsimyli Laurą – gražią, bet sutrikusią moterį, slepiančią nuo visų savo praeitį. Tačiau Laurai Danielis – tik draugas... Pagrindinį vaidmenį filme sukūrė Pablo Pineda, kuris yra pirmasis europietis su Dauno sindromu, įgijęs aukštąjį išsilavinimą. Taip pat vaidina Lola Duenas, Isabel Garcia Lorca, Antonio Naharro, Joaquinas Perles (Ispanija, 2009). (Vilnius)


Atsarginis planas **

Alano Paulo romantinė komedija apie nesėkmingai bandžiusią pastoti vienišą moterį Zui (Jennifer Lopez). Tam žingsniui ji pasiryžo nesutikusi nė vieno savęs verto vyro. Bet iškart po dirbtinio apvaisinimo ji pagaliau sutinka savo gyvenimo vyriškį. Šis taip pat įsimyli ir netrukus sužino, kad Zui laukiasi ne jo kūdikio. Juokinga, tiesa? Taip pat vaidina Eric Christian Olsen, Danneel Harris, Noureen DeWulf, Alex O’Laughlin (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai)


Auklė Makfi ir didysis sprogimas ***

Šįkart auklė Makfi turi padėti jaunai mamai, kuri prižiūri ne tik savo, bet ir giminaičių vaikus. Linksmame režisierės Susannos White filme visai šeimai nusifilmavo daug gerų aktorių – Ralphas Fiennesas, Maggie Smith, Maggie Gyllenhaal, Rhysas Ifansas ir, žinoma, auklę suvaidinusi Emma Thompson, kuri yra ir filmo scenarijaus autorė (D. Britanija, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)


Bepročiai **

Šiuolaikinė garsaus siaubo filmų meistro George’o A. Romero filmo versija. ...Deividas yra mažo miestelio šerifas. Beisbolo rungtynėse jį taikosi nušauti žinomas miestietis. Gindamasis šerifas jį nušauna. Kitame miesto rajone vyras padega savo namą, prieš tai jame užrakinęs žmoną. Netrukus miestas tampa kruvina išprotėjusių miestiečių arena, kurioje siautėja prievartos epidemija. Deividas su keliais miesto gyventojais bando išsiveržti iš kariškių apsuptos zonos. Tai bus baisiausia jų gyvenimo naktis. Vaidina Timothy Olyphant, Radha Mitchell, Danielle Panabaker, Joe Anderson (rež. Breck Eisner, JAV, 2010). (Klaipėda)


Brangusis Džonai **

Nicholaso Sparkso meilės romanus skaito visame pasaulyje. Jie nepasižymi jokiais literatūriniais privalumais, bet užtat visada pasakoja apie meilę ir kitokius labai gražius jausmus. Tai, matyt, ir patraukė režisierių Lassę Hallstromą, ekranizavusį ne vieną populiarų romaną („Šokoladas“, „Uosto kronikos“, „Sidro namų taisyklės“). Naujasis filmas pasakoja apie merginą iš turtingų namų, kuri paplūdimyje susipažįsta su atostogaujančiu kareiviu. Jų meilė – tai išsiskyrimai ir susitikimai, išdavystės ir melas, laukimas ir nuolat rašomi laiškai. Pagrindinius vaidmenis šiame filme sukūrė Channingas Tatumas ir Amanda Seyfried („Mamma Mia!“), taip pat vaidina Scottas Porteris, Henry Thomas, Maxxas Hennardas (JAV, 2009).

(Vilnius, Kaunas, Panevėžys)


Dorianas Grėjus ***

Dar viena Oscaro Wilde’o romano ekranizaciją sukūrė Oliveris Parkeris. Pamokomas pasakojimas apie ypatingo grožio provincialą, kuris atvyksta į Londoną ir čia užkariauja meno vertintojų širdis, vis dėlto labiau skirtas šiuolaikiniams žiūrovams, laikantiems jaunystę ir grožį pagrindiniais savo pranašumais. Vaidina Colinas Firthas, „Narnijos kronikose“ išgarsėjęs Benas Barnesas, Rebecca Hall, Emilia Fox, Rachel Hurd-Wood (D. Britanija, 2009). (Vilnius, Kaunas, Panevėžys)


Geležinis žmogus 2 *

Jei sugebėjote iki pabaigos pasižiūrėti pirmąjį filmą apie multimilijonieriaus ir naujųjų karo technologijų specialisto Tonio Starko nuotykius Afganistane, drąsiai galite išsirengti į jų tęsinį. Roberto Downey jaun. suvaidintas personažas pagerino savo „šarvus“ ir toliau kaunasi su pasaulio blogiu. Jono Favreau filme taip pat vaidina Gwyneth Paltrow, Scarlett Johansson, Mickey Rourke’as ir Samuelis L. Jacksonas (JAV, 2010).

(Vilnius, Kaunas, Šiauliai)


Gyvasis vandenynas ***

Filmais apie paukščius ir pingvinus išgarsėjęs prancūzų aktorius, režisierius ir prodiuseris Jacques’as Perrinas kartu su Jacques’u Cluzaud šįkart sukūrė pasakojimą apie vandenynus. Pasitelkę iki tol nenaudotą techniką, filmo kūrėjai suteiks galimybę pasinerti į visų vandenynų gelmes ir atrasti nepažįstamą vandens gyvių pasaulį. Šis filmas – galimybė pamatyti laukinį pasaulį, kuriame, laimė, dar nėra žmonių (Ispanija, Monakas, Prancūzija, Šveicarija, 2009). (Vilnius, Klaipėda, Šiauliai)


Nelaimėliai ***

Belgų režisieriaus Felixo van Groeningeno filmas pasakoja apie visiškų nelaimėlių šeimą. Suaugę keturi broliai Strobai vis dar gyvena pas mamą, girtauja ir krečia infantilius pokštus. Jie mėgsta lenktyniauti dviračiais, matuotis moteriškus drabužius, įsilaužti pas kaimynus. Visa tai stebi vieno brolių – Marcelio sūnus. Bet paauglys Giunteris žino, kad suaugęs gyvens kitaip (Belgija, 2009). (Vilnius)


Rimtas vyrukas ****

Broliai Ethanas ir Joelis Coenai šįkart pasakoja istoriją apie žmogų, kuris jaučia, jog visas pasaulis yra nusiteikęs prieš jį. 1957-ieji. Laris Gopnikas (Michael Stuhlbarg) dėsto provincijos universitete, jis iš tų, kurie į gyvenimą žiūri labai rimtai. Bet Larį užgriūva netikėtos problemos. Jo namuose apsigyvena daug laiko psichiatrinėse praleidęs brolis. Staiga Larį nusprendžia palikti žmona, o jos naujasis meilužis – buvęs šeimos draugas – įrodinėja Lariui, kad šis turi palikti namus ir apsigyventi motelyje. Viena bėda ne bėda, nes Lario mokslinė karjera taip pat ritasi žemyn, darbe jam rezgamos pavojingos intrigos. Laris nusprendžia kreiptis patarimo į rabinus, nes gal pirmąkart gyvenime rimtai susimąstė apie Dievą... (JAV, D. Britanija, Prancūzija, 2009). (Vilnius)


Saulės nualinti: pasipriešinimas ***

Pirmojo „Saulės nualintų“ filmo herojai – divizijos vadas Kotovas (Nikita Michalkovas), jo žmona Marusia (Viktorija Tolstoganova), jų dukra Nadia (Nadežda Michalkova), NKVD bendradarbis Mitia (Olegas Menšikovas) – liko gyvi po Stalino teroro bangos 1937-aisiais. Naujame filme jiems teks pereiti Antrojo pasaulinio karo pragarą, rasti vienas kitą ir pabandyti vėl tapti laimingiems. Pabėgęs iš Stalino lagerių Kotovas pateks į baudžiamąjį batalioną. Paaugusi Nadia taps medicinos sesele, o Mitiai vėl bus lemta susitikti su kadaise iš jo Marusią paveržusiu Kotovu... Didžiulės mūšių scenos, daug įsimintinų epizodinių personažų, pasak režisieriaus, turi prisidėti prie įspūdingos freskos apie Didįjį tėvynės karą sukūrimo. Taip pat vaidina Jevgenijus Mironovas, Sergejus Makoveckis, Andrejus Paninas, Valentinas Gaftas, Aleksejus Petrenka, Ina Čiurikova, Artiomas Michalkovas, Ana Michalkova, Maksimas Suchanovas (Rusija, 2010).

(Vilnius, Kaunas)


„7 meno dienos“ Nr.18 (894), 2010-05-07

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti