Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Muzikinė veiksmo drama „su kanopomis“


Premjera


7MD informacija

Share |
„Trupė Liūdi“
Balandžio 25 d „Menų spaustuvės“ Kišeninėje salėje spektaklio vaikams premjerą pagal Jameso Thurberio pasakos „Baltoji Stirna“ motyvus pristatys lapkričio mėnesį su spektakliu „Išvažiuoju“ debiutavusi „Trupė Liūdi“.

„Trupė Liūdi“ – tai jaunų aktorių kolektyvas, nusprendęs džiuginti Lietuvos žiūrovus sveika liūdesio ir juoko proporcija. Vlado Bagdono, Sauliaus Bareikio ir Cezario Graužinio vadovaujami aktoriai kviečia kartu su jais pasinerti į kaleidoskopiškai besikeičiančių vaizdų pasaulį, kur septyngalviai slibinai gali virsti technikos stebuklais, o ant arklio telpa daugiau žmonių nei į lengvąjį automobilį.

 

Į monotonijos persmelktą karaliaus Paraliaus ir jo sūnų kasdienybę karalaitės pavidalu netikėtai įsiveržia Baltoji Stirna, ji kardinaliai keičia visų gyvenimą ir sukelia nenumatytų problemų. Spektaklio pamatas statomas ne ant tradicinių pasakos motyvų, bet ant lengvo detektyvo – kas ji iš tiesų yra? Karalaitė ar Stirna? Vienos dienos įvykiai atspindi ne tik pasakų pasaulio, bet ir tikrovės už teatro sienų veidą. Perfrazuojant pjesės žodžius, kas atveda moterį į protą? Vedybos? O kur rasti moterį, kuri triskart apvilta meilės nevirs gyvuliu?

 

Amerikietis rašytojas Jamesas Thurberis yra pasakęs, kad „jei menininkas negali atsiminti, ką reiškė būti vaiku, jis tik pusiau susiformavęs kaip menininkas ir kaip žmogus“. Jaunieji aktoriai priima žaidimo taisykles ir minimaliomis priemonėmis išradingai kuria spalvingą ir muzikalų spektaklį, pagardintą improvizacijomis ir humoru. Vaido Kublinsko režisuotas spektaklis „Baltoji Stirna“ – tai švelni vaikiškų spektaklių parodija, skirta protingiems vaikams ir jaunatviškiems suaugusiesiems.

 

„Trupė Liūdi“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.16 (892), 2010-04-23

Versija spausdinimui

Komentarai

MSSTxNHWbElUasGbq, 2012-07-16 18:19

Karolis rašo:Tikrai galiu tau pasakyti, kad ten vikass normaliai. Jokios iliuzijos nėra, aš pats ten buvau prieš pora metų. Tikrai įdomi vieta, verta nuvažiuoti. Buvo draugai irgi visai nesenai, jiems mes pasiūlėme nusivežti ir gulsčiuką. Jie patvirtino, kad vikass yra tikra.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti