Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
MIESTO VEIDAS

Apdovanoti menininkai už nuopelnus Vilniaus kultūrai


Kronika


7MD informacija

Share |
A. Žygavičiaus nuotr.
Naujai Vilniaus miesto savivaldybės įsteigto apdovanojimo „Už nuopelnus Vilniaus kultūrai“ tikslas – pagerbti ir paskatinti menininkus, jų pedagogus, kultūros ir meno darbuotojus, organizatorius, globėjus ir rėmėjus, prisidėjusius plėtojant kultūrą ir meną Vilniuje bei garsinant Vilnių Lietuvoje ir užsienyje.

Apdovanojamieji gauna ženklus, medalius, jų miniatiūras bei juos patvirtinančius liudijimus. Vilniaus kultūros garbės ženklu apdovanoti įvairių kartų kultūros ir meno kūrėjai, savo ryškia kūryba ir veikla įrodę atliktų darbų brandumą bei svarbą ir Vilniaus bendruomenei, ir įvertinti bei pripažinti ne vien Lietuvos, bet ir visos Europos kultūros kontekste.

 

2010 m. balandžio 15 d., minint Kultūros dieną, Vilniaus rotušėje už išskirtinius nuopelnus Vilniaus kultūrai Barboros Radvilaitės medalis įteiktas Viktorijai Daujotytei-Pakerienei, Žygimanto Augusto medalis – režisieriui, „Meno forto“ vadovui Eimuntui Nekrošiui.

 

Šiais metais pirmą kartą įteikti aukso medaliai „Už nuopelnus Vilniaus kultūrai“ architektui Algimantui Nasvyčiui, rašytojui Algimantui Baltakiui, aktoriui Antanui Šurnai, chorų dirigentui Lionginui Abariui, režisieriui Vitalijui Mazūrui, dailininkui Aloyzui Stasiulevičiui, fotomenininkui Stanislovui Žvirgždui.

 

Sidabro medaliai „Už nuopelnus Vilniaus kultūrai“ įteikti Marijos ir Jurgio Šlapelių namo-muziejaus direktorei Almai Gudonytei ir Vilniaus miesto savivaldybės centrinės bibliotekos informacinio sektoriaus vedėjai Zitai Bielinienei.

 

Vilniaus miesto savivaldybės choro „Jauna muzika“ choro meno vadovui ir vyriausiajam dirigentui Vaclovui Augustinui buvo įteiktas atminimo ženklas „Už nuopelnus Vilniaus savivaldai“.

 

Taip pat pirmą kartą įteiktos Mero premijos įvertinant menininkų kūrybą, skirtą Lietuvos sostinei Vilniui pagerbti. Jas gavo dailininkas Mindaugas Skudutis ir kompozitorius Algirdas Martinaitis.


Vilniaus miesto savivaldybės inf.


„7 meno dienos“ Nr.16 (892), 2010-04-23

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti