Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


7MD informacija

Share |
Le Concert

Alisa stebuklų šalyje ****

Vienas labiausiai laukiamų šių metų filmų. Neišsenkanti Timo Burtono fantazija šįkart atgaivins Oksfordo matematikos mokytojo Lewiso Carrollo fantazijas, kurias jam sužadindavo mažos mergaitės. Istorija apie Alisą, kuri vieną dieną nusprendė pasivyti Baltąjį triušį ir įkrito į duobę, ekranizuota ne kartą, bet šįkart ji atgis 3D ekrane. Duobės dugne guli mažas raktelis, kuris gali atrakinti visas duris... Spalvingus ir keistus filmo personažus suvaidino Mia Wasikowska, Johnny Deppas, Helena Bonham-Carter, Anne Hathaway, Michaelas Sheenas (JAV, D. Britanija, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

 

Coco prieš Chanel ***

Režisierę Anne Fontaine visada domino, kas suformavo mados ikoną, kuri XX a. pradžioje pakeitė moters įvaizdį, sukūrė amžinąją mažą juodą suknelę, įkvėpė nemirtingą „Chanel Nr. 5“. Tokios legendos gyvenimas - dėkinga medžiaga biografiniam filmui. Kokia buvo Coco – našlaičių prieglaudos auklėtinė, nevykusi dainininkė, turtingų vyrų išlaikytinė, maištautoja ir vizionierė - prieš tapdama garsiąja valdingąja Coco Chanel. Filmo pagrindas - ilgametės žurnalo „Elle“ redaktorės, rašytojos Edmonde Charles-Roux knyga. Pagrindinį vaidmenį filme sukūrė Audrey Tautou, matyt, jai atėjo laikas keisti saldžiosios Amelijos iš Monmartro įvaizdį. Ar valdinga, šalta, vieniša madų diktatorė – jos tikrasis naujas amplua, įsitikinkite patys. Taip pat vaidina Alessandro Nivola, Marie Gillain, Benoit Poelvoorde, Emmanuelle Devos (Prancūzija, 2009). (Vilnius, Kaunas, Panevėžys)

 

Kartą Romoje *

Pagrindinė filmo herojė – nekilnojamojo turto agentė, vieniša gražuolė, kuriai nelieka laiko asmeniniam gyvenimui. Kai jos jaunesnioji sesuo išteka Romoje, agentė taip pat skrenda į amžinąjį miestą. Žinoma, ten ji pamato garsųjį meilės fontaną. Grįžus į JAV merginos lūkesčiai pradeda pildytis... Jau iš trumpo filmo aprašymo akivaizdu, kad šios romantinės komedijos auditorija nelabai išranki, todėl ji nesipriešindama leis sau kimšti į galvą turistinius Romos vaizdelius ir banalias meilės istorijas. Ypač prisimenantiems genialias „Romos atostogas“ patartina nesivarginti. Marko Steveno Johnsono filme vaidina Kristen Bell, Joshas Duhamelis, Jonas Hederis (JAV, 2008). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai)

 

Le Concert ****

Iš Rumunijos kilęs prancūzų režisierius Radu Michaileanu kuria filmus pirmiausia žmonėms, kurie vaikšto į kiną norėdami pasijuokti, paliūdėti ir pasidžiaugti. Net tragiškas istorijas, tokias kaip kad filmuose „Gyvenimo traukinys“ ar „Eik ir žiūrėk“, režisierius sugeba parodyti optimistiškai. Paslaptis paprasta – Michaileanu tiki savo personažų gerumu ir sugebėjimu išsaugoti žmogišką orumą pačiomis nepalankiausiomis aplinkybėmis. Naujausiame filme, kuris šių metų pradžioje sulaukė daugybės prancūzų kino akademijos „Cezarių“ nominacijų, jis pasakoja apie rusų muzikantus, kurie apgaule išvyksta koncertuoti į Prancūziją. Ten jie apsimeta Maskvos Didžiojo teatro žvaigždėmis. Komiškų peripetijų filme tikrai daug, vaidina geri aktoriai Aleksejus Guskovas, Dmitrijus Nazarovas, Valerijus Barinovas, Roger Dumas, Melanie Laurent („Negarbingi šunsnukiai“), kuriems humoro ir ironijos gali tik pavydėti, bet svarbiausia filme vis dėlto yra muzika. O jos filme daug, ypač Piotro Čaikovskio (Prancūzija, 2009). (Vilnius, Kaunas)

 

Pasodinsiu savo eks *

Andy Tennantas - vienas produktyviausių amerikiečių komedijų gamintojų. Pavadinti jo kūrinius banaliais reiškia nepasakyti nieko. Šiame filme būtina juoktis iš to, kad nusikaltėlių gaudytojas (labai vyriškas Geraldas Butleris) turi sugauti savo buvusią žmoną (labai moteriška Jennifer Aniston), kuris nesugrįžo kalėjiman po trumpų atostogų. Ji bėga, o jis gaudo... Taip pat vaidina Christine Baranski, Jasonas Sudeikis, Peteris Greene'as (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda Šiauliai)

 

Prisimink mane **

Alleno Coulterio filmas pasakoja istoriją apie maištaujantį vaikiną Tailerį, kuris nuolat patenka į sudėtingas situacijas. Vieną naktį per muštynes jis gauna į kailį nuo policininko. Netrukus po to Taileris susipažįsta su policininko dukra Ele. Iš pradžių vaikinas nori ją suvedžioti ir mesti. Tačiau paaiškėja, kad Tailerį su mergina sieja šis tas daugiau... Filmas pirmiausia skiriamas jaunosioms naujojo sekso simbolio Roberto Pattinsono („Saulėlydis“) gerbėjoms, todėl vertinti jo meninius privalumus lyg ir nėra prasmės. Meilės dramų gerbėjų pas mus taip pat nestinga. Bet aktorių ansamblis tikrai geras ir patiks net vyresniems žiūrovams – filme vaidina Pierce’as Brosnanas, Chrisas Cooperis, Lena Olin, Emilie de Ravin, Martha Plimpton, Peyton List (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Naktinis pasimatymas **

Gerokai vienas kitam pabodusių sutuoktinių pora išsirengia į tradicinę vakarienę mieste. Jie nenutuokia, kad netrukus įsivels į kriminalinę aferą ir susidurs akis į akį su korumpuotu policininku, mafiozu ir „pavažiavusiu“ taksistu. Shawno Levy komedijoje vaidina Markas Wahlbergas, Jamesas Franco, Steve’as Carellas, Leighton Meester ir Markas Ruffalo (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Panevėžys)

 

Žalioji zona ***

Prieš kelerius metus Paulas Greengrassas buvo tarp tų daugiausiai žadančių jaunų režisierių. Bet jis pasirinko ne ambicingą kiną, o filmus apie superagentą Borną. Naujas filmas - bandymas grįžti prie aktualių temų ir nekomercinio kino. Jis nukelia į Iraką, 2003-iuosius, pirmas karo dienas, kai niekuo nebuvo galima pasitikėti, o kiekvieno veiksmo pasekmes buvo sunku numatyti. Filmo herojus Rojus (Mattas Damonas) kartu su būriu siunčiamas ieškoti masinio naikinimo ginklo, kuris esą saugomas dykumoje. Kariai juda nuo vieno pavojaus prie kito, visur jų tyko minos. Po truputį keičiasi ir tikslas. Veikdamas tarp priešingų tikslų vedamų žvalgybos agentų, Rojus suranda patį pavojingiausią ginklą - tiesą. Taip pat vaidina Jasonas Isaacsas, Gregas Kinnearas, Amy Ryan, Khalidas Abdalla (D. Britanija, Ispanija, JAV, Prancūzija, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)


 

„7 meno dienos“ Nr.14 (890), 2010-04-09

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti