Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

„Lėlė“ kviečia paminėti A. Strazdo gimtadienį


Anonsas


7MD informacija

Share |
Kovo 9 d. suėjo 250 metų nuo poeto Strazdelio – lietuvių lyrinės poezijos pradininko Antano Strazdo – gimimo dienos. Tačiau šiais metais paukščių migracija vėluoja, tad neturėtų stebinti žinia, kad Strazdelio gimtadienis bus minimas tik po mėnesio – balandžio 10 dieną. Garbingo jubiliejaus proga 19 val. Vilniaus teatre „Lėlė“ įvyks tikras vakaras, į kurį kviečiami visi, neabejingi literatūrai, teatrui, kinui ir muzikai.

Originali Strazdo asmenybė ir darbai įkvėpė ne vieną lietuvių menininką. Tokiu dėmesiu pats Strazdas kažin ar būtų patenkintas. Vis dėlto Vilniaus teatras „Lėlė“ primins keletą kūrinių, sukurtų pagal Strazdo palikimą ar apie jo asmenybę. Renginio metu bus parodyta ištrauka iš muzikine fejerija vadinamo filmo „Strazdas – žalias paukštis“, kurį pagal Sigito Gedos poemą „Strazdas“ 1990 metais pastatė Jonas Vaitkus (scenarijaus autorius, režisierius, choreografas), Dalia Mataitienė (dekoracijų ir kostiumų dailininkė) ir Bronius Kutavičius (kompozitorius). Ne mažiau įdomus turėtų būti susitikimas bei pokalbis su Vytautu Vanagu: savo profesinį dėmesį žymus literatūrologas skyrė būtent Antano Strazdo asmenybės ir kūrybos tyrinėjimams. Muzikos gerbėjai vakaro metu paklausys fonogramos ištraukų iš maestro Vytauto Kernagio atliekamos muzikinės programos pagal tą pačią S. Gedos poemą „Strazdas“.

 

Vakarą užbaigs Vilniaus teatro „Lėlė“ spektaklis „Pasvydo“. Poetišką, efektingų vaizdų prisodrintą vaidinimą prieš metus pagal Strazdo eilėraščius sukūrė dailininkė ir režisierė Aušra Bagočiūnaitė-Paukštienė. Teatro „Lėlė“ vadovas Juozas Marcinkevičius žada: „Nuskriaustų per gimtadienį nebus. Visus palesinsim.“

 

Bilietai į renginį platinami Vilniaus teatro „Lėlė“ kasoje.

 

Vilniaus teatro „Lėlė“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.13 (889), 2010-04-02

Versija spausdinimui

Komentarai

nfDhQwpcenNK, 2011-06-23 15:26

HHIS I sholud have thought of that!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti