Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

„Ispanų kalba suaugusiems“ Didžiojoje Britanijoje


Kronika


7 MD

Share |
„Ispanų kalba suaugusiems“
D. Britanijos dokumentinių filmų televizijos kanalas „Joiningthedocs.tv“ parodys lietuvių režisieriaus Tomo Tamošaičio meninės dokumentikos filmą „Ispanų kalba suaugusiems“.

Joiningthedocs.tv“ – tai dokumentinių filmų kanalas, plačiai auditorijai internete VOD (video on demand) pristatantis ryškiausius ir įdomiausius dokumentinius filmus iš viso pasaulio, rodytus ir apdovanotus daugelyje kino festivalių ar „Art House“ kino teatruose. „Joiningthedocs“ bendradarbiauja su dienraščiu „The Independent“ ir tarptautiniu Šefildo dokumentinio kino festivaliu, jį remia EU „MEDIA“ fondas.

 

Filmas „Ispanų kalba suaugusiems“ jau rodytas įvairiuose kino festivaliuose Ispanijoje, Lenkijoje, D. Britanijoje, Ukrainoje, Lietuvoje, JAV, Liuksemburge ir kt. 2009 m. filmas buvo apdovanotas dviem pagrindiniais prizais tarptautiniuose dokumentinio kino festivaliuose Poznanėje ir Liubline (Lenkija). „Ispanų kalbą suaugusiems“ jau matė Prancūzijos ARTE, Vokietijos ZDF, Suomijos YLE, Ispanijos TVC televizijos kanalų žiūrovai.

 

Tai nostalgiškas ir pilnas humoro filmas, subtiliai pasakojantis istoriją apie žmones, jokiomis aplinkybėmis neprarandančius sugebėjimo svajoti. Ekscentriška Marija Antonija yra ispanų kalbos mokytoja. Kelis kartus per savaitę ji moko suaugusius emigrantus, nors pati nekalba jokia užsienio kalba ir vos gali su jais susišnekėti. Tačiau tai ne itin jaudina Mariją Antoniją. 48 metų mokytoja gyvena svajonių pasaulyje ir stengiasi įgyvendinti didžiausią savo troškimą – tapti aktore. O savo pamokas ji paverčia teatru, kuriame jai skirtas svarbiausias vaidmuo. Nepaisant keistų aplinkybių, emigrantai bando pramokti ispanų kalbos ir susikurti naują, geresnį gyvenimą miestelyje Ispanijos Pirėnų papėdėje.

 

Filmą „Ispanų kalba suaugusiems“ kanalu „Joiningthedocs.tv“ gali matyti ir Lietuvos žiūrovai.

Daugiau informacijos: http://www.joiningthedots.tv/main.aspx?content=902181300225

 

„Era Film“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.13 (889), 2010-04-02

Versija spausdinimui

Komentarai

YZRcOuYvQEtQf, 2011-06-24 15:58

I supspoe that sounds and smells just about right.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti