Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Teatro dienos proga žiūrovai kviečiami į „Kvailių vakarienę“


Anonsas


7MD informacija

Share |
Spektaklio „Kvailių vakarienė“ scenovaizdis
Tarptautinei teatro dienai Lietuvos rusų dramos teatras ruošia naują spektaklį „Kvailių vakarienė“ pagal garsaus prancūzų dramaturgo Franciso Vebero pjesę.

Spektaklį Vilniaus scenoje režisavo du dešimtmečius Paryžiuje gyvenantis rusų kilmės režisierius Michelas Poli (Poliščiukas), pats ir išvertęs šią pjesę į rusų kalbą. Šis režisierius Lietuvos rusų dramos teatre jau pastatė žiūrovų dėmesio sulaukusius spektaklius „Sveiki, emigrantai!“ ir „Žydrasis rojus“, o trečiuoju spektakliu pratęsia bendradarbiavimą su šio teatro aktoriais.

 

Kvailių vakarienė“ – tai psichologinė situacijų komedija, sukonstruota iš šmaikščių dialogų. Leidėjas Pjeras Brošanas su draugais kiekvieną trečiadienį rengia vakarienę, kurios tikslas – atsivesti kvailį ir jį prašnekinti. Laimi tas, kurio kvailys „geriausias“. Vienas iš kvailių – Fransua Pinjonas, sukeliantis tikrą suirutę, aibę katastrofų ir netikėtumų.

 

1991 m. F. Vebero sukurtos komedijos sceninė redakcija, atlikta M. Poliščiuko, sulaukė didžiulio pasisekimo Rusijoje, spektakliai pagal šią pjesę sėkmingai rodomi Volgogrado, Vladimiro, Kirovo, Rygos ir kituose teatruose. Pagal šią pjesę Prancūzijoje sukurtas to paties pavadinimo filmas, kur vaidina žinomi prancūzų aktoriai.

 

Tai maloni, dėkinga, bet ir klastinga pjesė – ją lengva skaityti, o statant scenoje reikėjo prisiminti teatro pagrindus, tiesioginį aktorių bendravimą, mat jie negali nė sekundei atsipalaiduoti, antraip spektaklis pradės byrėti. Režisuodamas orientuojuosi į aktorių individualumą, vidų ir jokios išorinės gudrybės čia nepadeda“, – kalbėjo režisierius M. Poliščiukas. Pasak režisieriaus, pagrindinis pjesės veikėjas – vidutinis statistinis gyventojas, kokių daugybė aplink mus, tai žmogus, nemokantis meluoti ir visuomenėje vertinamas kaip kvailys.

 

Lietuvos rusų dramos teatro spektaklyje vaidina Aleksandras Agarkovas, Dmitrijus Denisiukas, Sergejus Zinovjevas, Jurijus Ščiuckis ir kiti. Premjeriniai spektakliai Didžiojoje teatro scenoje bus rodomi kovo 27 ir 28 dienomis.

 

Lietuvos rusų dramos teatras rengia ir specialią Teatro dienai skirtą akciją – kovo 30-ąją visi norintieji kviečiami pamatyti spektaklį „Lošėjai“ pagal Nikolajaus Gogolio pjesę už simbolinę 10 litų kainą. Michailo Byčkovo režisuotas spektaklis rusų teatrų festivalyje „Susitikimai Rusioje“ yra laimėjęs Kirilo Lavrovo premiją.

 

ELTA primena, kad Lietuvos rusų dramos teatro spektakliai „Juokdarys Balakirevas“ (rež. Algirdas Latėnas) ir „Vargas dėl proto“ (rež. Jonas Vaitkus) šįmet pristatyti Kultūros ministerijos teatro apdovanojimui „Auksinis scenos kryžius“ net keliose nominacijose. Laureatai bus skelbiami ir apdovanojami kovo 27 dieną Kultūros ministerijoje.

 

ELTA inf.


„7 meno dienos“ Nr.12 (888), 2010-03-26

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti