Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Monospektaklis apie meilę teatrui


Premjera


7MD informacija

Share |
Neringa Bulotaitė spektaklyje „Jasekas“ D. Matvejevo nuotr.
Kovo 27-ąją, Tarptautinę teatro dieną, Nacionalinis dramos teatras kviečia į monospektaklį apie meilę teatrui. Žinomo lenkų dramaturgo Andrzejaus Maleszkos pjesę „Jasekas“ žiūrovams pristatys aktorė Neringa Bulotaitė.

Spektaklį režisavo Jonas Vaitkus, dailininkė – Giedrė Brazytė, kompozitorius – Gediminas Rimkus-Rimkevičius. Spektaklyje taip pat skambės garsaus vokiečių kompozitoriaus Kurto Weillio zongai.

 

Andrzejus Maleszka (g. 1955) – prozininkas, scenaristas, teatro ir kino režisierius, daug dėmesio skiriantis paauglystės problemoms. „Jaseko“ veikėjai – berniukas ir jo mama, nors scenoje vaikas nepasirodo. Pjesės herojė – aktorė, vardan teatro atsižadanti savo sūnaus. Pjesėje yra ir ašarų, ir juoko, ir skausmo, ir giedrų emocijų. Herojė apsėsta idėjos sudainuoti vieną iš Kurto Weillio „Operos už tris skatikus“ personažų. Todėl spektaklyje skamba gyvai atliekamos dainos, daug šokio ir judesio – tai artima režisieriaus Jono Vaitkaus braižui. Pirmą kartą šio spektaklio eskizas buvo suvaidintas prieš porą metų Palangoje.

 

„Paskutinėje savo knygoje Peteris Brookas taikliai pasakė, kad svarbiausia teatre – sukurti bendrą žiūrovo ir aktoriaus lauką. Tai tinka visų tipų spektakliams, aš tuo vadovaujuosi pasirinkdama monodramas ir vaidindama monospektaklius. Man svarbu, kad tuo, kas įdomu man, sudominčiau ir žiūrovą, kad gimtų žiūrinčiojo ir vaidinančiojo suokalbis“, – taip savo pasirinkimą kurti monospektaklį apibūdina Neringa Bulotaitė. Viduriniosios kartos aktorė iš pirmojo Jono Vaitkaus „dešimtuko“ susidomėjo monospektaklio žanru dar 1991 m., kai suvaidino spektaklį „Žmogaus balsas“ pagal žinomą Jeano Cocteau veikalą (režisierė Ramunė Kudzmanaitė). 2005 m. N. Bulotaitė sukūrė monospektaklį „Šaukštaveidė Steinberg“ pagal Lee Hallo pjesę (režisierė Marija Misiūnaitė).

 

Parengė Daiva Šabasevičienė


„7 meno dienos“ Nr.12 (888), 2010-03-26

Versija spausdinimui

Komentarai

jQztrFYjXfdj, 2011-05-01 21:47

That's way the bseetst answer so far!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti