Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Festivalis „Budos kine“


Anonsas


7MD informacija

Share |
„Senovės Tibeto beieškant“
Vasario 18-24 d. Tibeto kultūrinio ir dvasinio palikimo išsaugojimu besirūpinanti asociacija „Tibeto kultūros namai“ vilniečius kviečia į dokumentinių ir vaidybinių filmų apie budizmą festivalį „Budos kine“.

Festivalio programoje - 7 premjeros, diskusija su filmo „Senovės Tibeto beieškant“ režisieriumi Thomu Schmidtu bei pažintinės paskaitos apie budizmą.


Vilniuje festivalis vyks kino teatruose „Pasaka“ ir „Skalvija“, vėliau persikels į Kauną, Šiaulius, Panevėžį ir Klaipėdą.


Festivalio filmai suskirstyti į tris programas: „Budizmas Vakaruose: Rytų išmintis šiuolaikiniame gyvenime“, „Kelionės į Rytus“ ir „Tibeto akimirkos“. Filmai siekia kuo išsamiau pristatyti budizmo vertybes, istoriją ir plėtrą Vakaruose.


Papildomoje festivalio programoje - paskaitos apie budizmą šiuolaikiniame pasaulyje, Eglės Rašimaitės pasakojimas apie įspūdžius iš kelionių po Indiją ir Nepalą bei gyvenimą budistų vienuolynuose, Ryčio Juozapavičiaus vedama diskusija „Taikomasis dzen“.


Asociacija „Tibeto kultūros namai“ siekia atskleisti plačiajai Lietuvos visuomenei Tibeto palikimą - budizmo kultūrą. 2009 m. asociacija pristatė renginių ciklą „Budos mieste“ - budistinių thankų (ritininės tapybos) parodą bei paskaitas apie budizmą, Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose juos aplankė maždaug 5000 žmonių.


Rengėjų inf.


„7 meno dienos“ Nr.6 (882), 2010-02-12

Versija spausdinimui

Komentarai

gYZfyyyDaYs, 2011-05-03 21:09

That's not just the best asnewr. It's the bestest answer!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti