Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Lietuvių kinas - kritika - žiūrovai


Anonsas


7MD informacija

Share |
Ne vienam kino žiūrovui teko skaityti Lietuvoje leidžiamą žurnalą „Kinas“. Iš pradžių jis leistas kartą į mėnesį, vėliau - kartą į metus, o pastaruoju metu - kas ketvirtį. Tačiau susitikimų su žurnalo rengėjais, tekstų autoriais dar niekad nėra buvę.

Sausio 14 ir 21 d. 19 val. žurnalas „Kinas“ kviečia kino mėgėjus į susitikimą „Skalvijos“ kino centre. Pirmajame vakare sausio 14 d. dalyvaus žurnalo rengėjai, kino kritikai. Jiems bus įdomu išgirsti skaitytojų nuomonę ir atsakyti į klausimus. Vëliau bus parodyta lietuvių dokumentikos klasikos programa – filmai „Laikas eina per miestą“ (rež. Almantas Grikevičius), „Kelionė ūkų lankomis“ (rež. Henrikas Šablevičius), „Švelnumo kaip duonos“ (rež. Edmundas Zubavičius), „Seserys“ (rež. Robertas Verba). 


Sausio 21 d. vakaras bus skirtas kino kritikui Sauliui Macaičiui atminti. 8-ajame dešimtmetyje jis buvo „Kino“ vyriausiasis redaktorius, daugelį metų nuolatinis žurnalo autorius. Bus parodyta televizijos laida apie S. Macaitį, Henriko Šablevičiaus filmas „Aš vargšas karalius“, kurio scenarijų parašė S. Macaitis ir Eustachijus Aukštikalnis. Vakare taip pat dalyvaus kino kritikai, S. Macaičio kolegos ir draugai.


Įėjimas nemokamas.


„Skalvijos“ inf.

„7 meno dienos“ Nr.1 (877), 2010-01-08

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti