Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KULTŪRA

Forumas kūrybingai visuomenei


Kronika


7MD informacija

Share |
Šių metų lapkričio 4 d. Vilniuje vyks „Forumas kūrybingai visuomenei: kultūros, švietimo ir verslo jungtys“. Jo tikslas - aktualizuoti kūrybiškumo sąvoką ir jo ugdymo per menus ir kultūrą galimybes švietimo ir verslo srityse.

Dabar įprasta sakyti, kad kūrybiškumas yra konkurencingumo ir šalių gerovės prielaida, bet kol kas per mažai kalbama, ką ir kaip daryti, kad įgimtas individo kūrybiškumas būtų pastebimas ir plėtojamas mokymosi ir darbo aplinkoje. 2009-ieji - Europos kūrybingumo ir naujovių metai - yra skirti skatinti kūrybiškumą, kuris taptų naujovių varikliu ir svarbiu asmeninių, profesinių, verslumo ir socialinių gebėjimų plėtojimo ir visų visuomenės narių gerovės puoselėjimo veiksniu. Forumo keliamas klausimas - koks vaidmuo ugdant kūrybiškumą tenka kultūrai ir menui? Kokios šio vaidmens galimybės ir ribos?

 

Forumo rengėjai - LR Prezidentūra, LR Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas ir Tarptautinių kultūros programų centras kviečia menininkus, kultūros ir švietimo sektorių atstovus ir verslininkus aktyviai diskutuoti, kaip tarpsektorinė partnerystė galėtų prisidėti kuriant kūrybingesnę visuomenę.

 

Forumą atidarys LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė, LR Seimo ir Europos Komisijos atstovai. Renginio programoje - neseniai EK užsakymu atlikto tyrimo apie kultūros poveikį kūrybiškumui

diskusijos apie galimybes ugdyti kūrybiškumą bendrojo ugdymo ir aukštojo mokslo kontekstuose, konkrečių sprendimų paieškos meno ir mokyklų bendradarbiavimo srityje ir interaktyvi sesija, skirta meno ir verslo partnerystės galimybėms tyrinėti. Forume pranešimus skaitys ir diskusijose dalyvaus Paulas Collardas („Creative Partnerships“, Jungtinė Karalystė), Pia Areblad (TILLT, Švedija), Lietuvos politikai, kultūros, meno ir švietimo atstovai. Forumo partneriai ir rėmėjai: LR kultūros ministerija, ES programa „Kultūra 2007“, Britų taryba, Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje. Forumo programą ir informaciją, kaip registruotis, rasite tinklalapyje www.kultura2007.lt.

 

TKPC Kultūros kontaktų biuro inf.

 

*  *  *


„7 meno dienos“ Nr.38 (867), 2009-10-23

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti