Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


7MD informacija

Share |
„Dženiferės kūnas“
Dženiferės kūnas ***

Dženifer (Megan Fox) - tai mokinė, kurią apsėdo demonai. Visai požiūriais maloni mergina staiga tampa kraujo ištroškusia pabaisa, kurios aukos - vietiniai vaikinai. Nidei (Amanda Seyfried), kuri visada gyveno gražiosios draugės šešėlyje, teks ginti nuo Dženifer ne tik savo vaikiną Čipą (Johnny Simmons), bet ir kitus stipriosios lyties atstovus. Filmo scenarijų parašė prieš kelerius metus „Oskaru“ už filmo „Juno“ scenarijų apdovanota Diablo Cody. Ji tvirtina norėjusi parašyti istoriją, kurios pagrindas būtų asmeniškos baimės. Scenaristė pradėjo svarstyti, ko bijo labiausiai, ir tada paaiškėjo, kad baisiausios yra jaunos merginos. Filmą sukūrė Karyn Kusamie - viena kylančių JAV nepriklausomųjų režisūros žvaigždžių (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Kad ir kas benutiktų ****

Po ilgokos pertraukos naujojo Woody Alleno filmo herojai vėl yra Niujorko gyventojai. Mėgstamą temą - jausmus ir žmonių tarpusavio santykius - Allenas šįkart analizuoja pasitelkdamas smarkiai suaugusį vyriškį Borisą (Larry David), kurio gyvenimo būdas radikaliai pasikeičia. Permainų variklis - jausmai dvidešimtmetei Melodi (Evan Rachel Wood). Tie pasikeitimai veikia ir artimiausius Borisui žmones bei tampa įvairių peripetijų priežastimi. Taip pat vaidina Henry Cavillas, Patricia Clarkson (JAV, 2009). (Vilnius)

 

Rugpjūčio šventė ***

Ne vieno festivalio žiūrovų simpatijas užkariavęs scenaristo Gianni di Gregorio režisūrinis debiutas pasakoja apie nevykėlį Džovanį, kuris prisidarė daug skolų ir nepajėgia jų išsimokėti. Džovanis gyvena su mama. Kai Žolinių išvakarėse namo savininkas paprašo Džovanio prižiūrėti jo mamą, vyras negali atsisakyti. Netrukus su panašiu prašymu į jį kreipiasi ir šeimos gydytojas. Kai viename bute susirinks penkios išskirtinės pagyvenusios moterys ir kiekviena jų norės būti dėmesio centre, Džovaniui teks gerokai paprakaituoti. Vaidina Gainni di Gregorio, Valeria de Franciscis, Maria Cali, Marina Cacciotti (Italija, 2008). (Vilnius)

 

Tarp dviejų mylimųjų ***

Naujausias Jameso Gray'aus („Mažoji Odesa“, „Jardai“) filmas vėl perkelia į Niujorką. Filmo herojus Leonardas nežino, kaip pasielgti: vesti tėvų parinktą Sandrą ir pradėti ramų gyvenimą ar pasipriešinti jiems, įsiklausyti į savo jausmus ir likti su gražiąja kaimyne Mišele. Ko galiausiai paklausys Leonardas - proto ar instinkto? Pernai Kanų kino festivalio konkurse rodytas filmas nusipelnė daug pagyrimų už aktorių ansamblį - vaidina Joaquinas Phoenixas, Gwyneth Paltrow, Vinessa Shaw, Isabella Rossellini, Moni Moshonovas, Elias Koteas - bei operatoriaus Joaquino Baca-Asay darbą (JAV, 2008). (Vilnius)


 

****** - šedevras, ***** - pasižiūrėti būtina, **** - geras filmas, *** - būna ir geriau, ** - jei turite daug laiko, * - niekalas

 

-  -  -


„7 meno dienos“ Nr.36 (865), 2009-10-09

Versija spausdinimui

Komentarai

QqKvfgucLVPpRQztjix, 2012-01-09 11:10

Thank God! Soeomne with brains speaks!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti