Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Kauno valstybinio dramos teatro gastrolės Vilniuje


Anonsas


7MD informacija

Share |
Daiva Stubraitė „Sugrįžime į dykumą”. Menų faktūros nuotrauka
Kauno valstybinis dramos teatras kviečia visus naujų teatrinių įspūdžių išsiilgusius sostinės teatro mėgėjus rugsėjo 15-17 d. apsilankyti Menų spaustuvėje, kurioje bus rodomi du naujausi ir bene labiausiai intriguojantys šįmet jau 89-ąjį sezoną skaičiuojančio teatro spektakliai.


Du netradicinio formato spektakliai – Rolando Atkočiūno režisuoti Biljanos Srbljanovič „Skėriai“ ir Artūro Areimos pastatytas „Sugrįžimas į dykumą“, pagal kultinio prancūzų dramaturgo Bernardo-Marie Kolteso pjesę – turėtų tapti įdomia menine patirtimi visiems, trokštantiems bent akimirkai ištrūkti iš nykaus ir pilko kasdienybės miesto šurmulio.

 

Rugsėjo 15 ir 16 d. Menų spaustuvės Juodojoje salėje įvyksiantis spektaklis „Skėriai“, pastatytas Liepojos dramos teatrui Latvijoje vadovaujančio režisieriaus Rolando Atkočiūno, visiems mums puikiai pažįstamos posovietinės tikrovės atvaizdą įkūnija posovietinių šalių menininkų kūrybos priemonėmis. Režisierius kartu su kūrybine grupe Biljanos Srbljanovič pjesės „Skėriai“ reikšmės ieško visos Rytų Europos kultūros, socialinio gyvenimo ir teatro meno kontekste. „Skėriai“ – puikus naujosios dramaturgijos pavyzdys. Tai pjesė apie kelių kartų konfliktus šeimoje: senieji postringauja apie ateitį, o jų vaikai, nuolat baimindamiesi mirties – apie tai, kaip sulauks senatvės. Jų monologus ir dialogus vienija nesugebėjimas mylėti ir suprasti artimą. Bendražmogiškose universalijose atspirties tašką randančiame spektaklyje paties išgyvento gyvenimo gabalėlį apčiuopti turėtų kiekvienas.

 

Bene perspektyviausio jaunosios lietuvių režisierių kartos atstovo Artūro Areimos spektaklį pagal B. M. Kolteso pjesę sostinės publika galės išvysti rugsėjo 17 d. „Sugrįžimas į Dykumą“ taps ir savotišku jaunojo režisieriaus sugrįžimu į Menų spaustuvę – erdvę, kurioje jis beveik prieš porą metų pradėjo savo meninių ieškojimų kelią.

 

„Sugrįžimas į dykumą“ – spektaklis apie meilę, gėrį, grožį, neapykantą, išsilaisvinimą. Ir apie geismą... Geismas čia suvokiamas kaip trūkstamos sielos dalies nostalgija, kaip tai, kas (bent iš pirmo žvilgsnio) galėtų žmogui grąžinti prarastos pilnatvės ir harmonijos pojūtį. Geismo vedami Kolteso personažai perlipa sienas, žengia į jų įprastam pasauliui svetimas teritorijas ir stoja į akistatą bei mirtiną mūšį su „kitokiu“. Naujausias A. Areimos spektaklis užburia, kviečia įžengti į kitą, svetimą teritoriją bei susitikti su pačiu savimi, kita savo sielos ar prigimties puse: slapčiausiais instinktais, netikėčiausiais troškimais ir geiduliais.

 

KVDT inf.

 

*  *  *

„7 meno dienos“ Nr.32 (861), 2009-09-11

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti